Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 16 de gener del 2015

Massa sovint


Aquest desembre em van donar un premi per fer una foto en que sortia un flamenc mort sota una línea elèctrica que travessa el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (PNAE). Lo collonut del cas, és que dos dies abans vaig fer aquesta foto d’una cigonya morta sota una altra línea que el travessa. Aquests accidents sovintegen molt, massa! és un constant degoteig de víctimes alades que cauen davant la passivitat dels responsables (Empreses elèctriques i administració).  No es compatible una zona humida amb les línies elèctriques, i és intolerable que això passi en lloc 32 anys després d'haver estat declarat parc natural. A vegades se’m presenten dubtes seriosos de si va valdre la pena crear els parcs naturals..., cal millorar molt i molt. Es nota que em puja la mosca al nas..., ho sento però, m'indigna molt! 
Us deixo la versió del capvespre, la nocturna al ser tant semblant a la del flamenc l'he desestimat. Una abraçada i perdoneu-me el to :-(  

8 comentaris:

  1. Hola Eduard,
    Disortadament que això passi no és bona senyal. La foto és molt plàstica i una excel.lent fotodenuncia pel missatge tantclar i tant alt que aporta.
    En la meva infinita ignorància no sabría ni com proposar canvis per millorar-ho. Potser farcir de boles vermelles els fils elèctrics? Potser s'haurien d'haver soterrat les linies o si són aèries haver variat el seu traçat?
    Tampoc estic posat en si hi ha alguna normativa d'obligat compliment en les zonescdeclarades parcs i/o reserves naturals respecte als temesvde subministrament i serveis o això és un campi qui pugui.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes grà cies per les teves paraules. Pel que fa a la problemàtica és de molt difícil solució, actualment aquestes grans corporacions tenen a sou polítics i partits, aqui rau la gran dificultat. se'ls en refot el ocells i els estanys, tan sols miren els beneficis. Si ens en lliurem d'elles podrem millorar. Caldrà demanar la independència energètica ;-) Una abraçada

      Elimina
  2. No és molt lògic tenir una línia elèctrica dins un parc natural,estem envoltats de "coses" (actuacions) molt il·lògiques.
    Com li passa a l'estany de la Murtra (Baix Llobregat( que és una antiga llacuna de l’edat mitjana reduïda a una estreta franja de canyars, degut a l'expansió dels conreus.
    Enlloc de conservar aquestes joies, les reduïm.
    Jo també m'indigno, no disculpo el teu to més aviat m'afegeixo a ell.
    Com som!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensa Esther, que la majoria d'aquestes línies són obsoletes i de fàcil substitució. És una qüestió de prioritats, amb pressió mediàtica de vegades reaccionen i, ni que sigui per maquillar-se fan petits canvis de traçat o anul·lacions definitives. Una abraçada

      Elimina
  3. Completament d'acord amb tu... i ben comprensible el to de les paraules. Sembla mentida que després de tants anys encara passin aquestes coses.

    A Tordera, on també hi ha alguns petits aiguamolls (inclosos dins del Pein i la xarxa natura 2000), fa anys un propietari va decidir colgar amb terra un gorg vora el riu, per posar-hi un viver d'arbres. Ara l'espai és una explanada plena de plantes ruderals, i amb un cartell ben bonic al costat que resa les meravelles naturals que, teòricament, s'hi fan. En fi...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que tots en som responsables, com a fotògrafs hauríem d'aportar el nistre gra se sorra i de tant en tant fer alguna fotografia denúncia. Ho fem? :-)

      Elimina
  4. No Edu, el to és el correcte, fins hi tot el podriem pujar un xic més i tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs vinga, a compartir l,enllaç i amplificar el missatge ;-) una abraçada

      Elimina