Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 11 de març del 2013

Buscant la llum zodiacal.


Autoretrat amb l'ajunda de Josep Mª Abadia
Aquest cap de setmana he estat a Àger, un poble a peu del Montsec  considerat  un dels millors llocs d’Europa per poder practicar el vol lliure (ala delta o parapent) i també per tenir un dels cels més nets de Catalunya per l’observació astronòmica.

Amb l’excusa de la llum zodiacal, i per iniciativa de quatre mestres de la fotografia i l’astrologia, s’ha realitzat un curs “d’astrofotografia del paisatge”...
El cartell era impressionant.: 
NatiMartínez Fotògrafa i professora experta en retoc, processat i impressió d'imatges digitals, i en positivat, virats i altres tècniques especials de laboratori.  
MariaRosa Vila Editora gràfica, fotògrafa i periodista. Directora de Fotografia de la revista Descobrir, editora d'Universo -la pàgina de l'APOD (Astronomy Picture of the Day) de la NASA al Facebook, coordinadora d'exposicions i editora gràfica de diversos fotollibres.
 Ramon Naves al costat del telescopi
RamonNaves  Astrònom, cap de l’observatori Montcabrer MPC 213, descobridor de dos asteroides i col·laborador de la NASA.
Manel Soria Fotògraf especialitzat en astrofotografia i natura. Ha publicat reportatges en diversos mitjans, i algunes de les seves imatges han estat APOD de la NASA. És, a més, doctor enginyer industrial i professor de la facultat d'Enginyeria Aeronàutica a la Universitat Politècnica de Catalunya.

El millor de tot ha estat veure com transmeten el seu coneixement, ho fan amb passió, rigor, i de forma molt amena i molt divertida. Si a tot això hi afegeixes que els acompanyants tenien un nivell humà i tècnic altíssim i, l’alumnat, qui més qui menys, eren uns experts fotògrafs, ja us podeu imaginar com ha acabat sent el cap de setmana, en dos dies, he après més que en mesos de recerca per la xarxa.
 Ens hem introduït en el coneixement que ens hauria de permetre d’aixecar el cap a la nit i veure alguna cosa més que una multitud de puntets que brillen de diferent manera. Ens han desmuntat conceptes mal apresos i ara, al mirar la lluna sabem que el seu itinerari d’acompanyament a la terra té un recorregut molt diferent del que crèiem. Ara farem una configuració específica de la càmera per millorar la visualització dels estels. També intentarem portar un discurs visual coherent amb les nostres imatges, ple de força i emoció i si cal fer desaparèixer alguna cosa que ens hagi sorgit dins del camp visual de la càmera sense adonar-nos, quan arribem a casa ens senyarem, i el clonarem!.   
Iker Moran de la revista Quesabesde
   Albaro Arroyo buscant un bon lloc per fotografiar
i tot això ho hem fet en un paratge magnífic, dormint en l'alberg del poble (amb una cuina més que aceptable)  i fins i tot, el temps ha posat el seu granet de sorra amb uns núvols que no han permes veure gaire bé la llum zodiacal, però si que han guarnit el cel. Haurem de tornar-hi per poder fotografiar millor aquesta llum residual.
Aprofito aquesta entrada per donar-vos les gràcies a TOTS.  

5 comentaris:

  1. Caram Edu quin cap de setmana més productiu!, ja m explicaràs què has après. Ultimament , també intento programar la càmera de manera que sigui més efectiva i aprofitar el munt de submenus que t ajuden a fotografiar millor i més pendent de composar, cosa gens fàcil !
    Hi ha un curs a internet, totalment gratuit, d en José Benito Ruiz que és brutal i en treuràs un munt d informació. El curs es diu : Un año de fotografia. Val molt la pena. Hi ha videos de tot el curs i pdf's a manta.
    Per setmana santa vindrem a Castelló , podria ser un bon moment per fer una nocturna si ens ho permet el temps, què hi dius?

    ResponElimina
  2. Gràcies Sergi, ja conec el curs i el treball d'aquest fenòmen, ha estat un mestre i una referència per molts de fotògrafs de natura. Conèixer la càmera és molt important, però pensa que lo millor és tenir una bona base tècnica acompanyada de la gràcia en composar. Esperem poder fer una sortideta per S.S., ja ens adaptarem a la meteo.
    Edu

    ResponElimina
  3. Que buenas Eduard, me encanta la foto que me sscaste, Genial fin de semana que pasamos, espero vernos en breve

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alvaro, a parte de un excelente fotògrafo también eres un buen modelo! ;-)

      Elimina
  4. Hola.
    Su sensación artística es exquisita.
    Alabanza a los sentidos.

    Saludos desde Japón. ruma

    ResponElimina