Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 21 de gener del 2015

Jugant i experimentant..., aprenent!


Avui us presento tres imatges d’un mateix arbre, en les quals s’ha aprofitat una posta de sol espectacular per veure les variacions de que parlavem l'altre dia. Avui fem un pas més enllà i afegirem una mica de llum de forma artificial en la darrera imatge.
La primera és feta al crepuscle i porta un filtre de DN invers per equilibrar la part del cel i la terra, la velocitat es volgudament lenta per agafar el moviment dels cenissos (canyes) blincats per la tramuntana, el diafragma tancat a f14.0, el ISO baix i la focal a 22mm.

La segona ja era pràcticament de nit, a l’hora blava però, el núvols encara estaven pintats per el darrer resplandor de llum quasi inperceptible pels meus ulls. Aquí hi ha una llarga exposició buscant el moviment dels núvols, la velocitat es de 75s, el diafragma mitjà un f7,1, i l’ISO ampliat fins a 320 , la focal a 21mm. Els núvols més alts són els que capten el moviment i es creuen amb els més baixos que estan pintats pel resplandor del sol, al natural aquests colors no es veuen, d'aquí la màgia de la fotografia.

Per acabar tenim la tercera, l'exposició més llarga de 164s,, es veuen alguns estels entre els núvols, ara el moviment dels núvols el captem amb els més baixos, la resta de configuració és igual que en la segona però amb la diferència que he il·luminat el canyís amb lot càlida perquè si no quedava absolutament fosc.

Quina us agrada més?

8 comentaris:

  1. La primera pel cel, la segona pel cel i la tercera el cel.
    Aprener, sempre aprener, aixó és lo important.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I afegiria, disfrutar fent-ho i toques la felicitat. :-)
      Una abraçada, Chabier

      Elimina
  2. Sí, quan arribis a una edat, aprenes disfrutant, si no te'n vas a fer una altra cosa (és que ara veig com l'aprenetatge és una obligació per als meus alumnes he he).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest és el gran handicap de tot mestre, fer disfrutar als alumnes tot aprenent. Visc envoltat de mestres ;-)

      Elimina
  3. Bé, bé, bona colecció.
    Veig que darrerament plantes el trípode i la càmera i ja no la mous del lloc en tota la sessió :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs tens raó, bàsicament en les crepusculars amb aigua perquè poden tenir unes grans diferències. Aquell dia entre la primera i la segona vaig fer un parell de imatges que mostraré el diumenge. Aquell dia el cel va ser espectacular. Una abraçada ;-)

      Elimina
  4. Excelente comparativa, la verdad es que me gustan todas. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Jose, ese dia el cielo estava que se salia! Un abrazo

      Elimina