Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 30 de gener del 2015

Estanys i dolmen de Gutina.



Aquests dies d'hivern conviden molt a sortir per l'Albera, com que durant els darrers mesos ha plogut, els estanys estan plens d'aigua, cosa que no havia passat l'any passat. Aquests estanyols tenen un gran valor per les plantes que alberguen i la seva fauna, moltes d'elles són veritables rareses a nivell de Catalunya. Quina és la seva peculiaritat? doncs que són estanys mediterranis temporals en un entorn poc o gens contaminat i amb poca interferència humana. Això ha permès que s'hi desenvolupi o si "arrecerin" tot un seguit de plantes lligades a l'aigua (higròfits) moltes d'elles excepcionals (Isoets, caròfits, etc.) i també d'invertebrats francament rars (crustacis, larves d'insectes aquàtics, etc.). Un altre dels aspectes que té el lloc que avui us presento, és l'existència d'un dolmen de corredor molt ben conservat i que porta el mateix nom que l'espai, construit fa uns 3.500 anys a.c. En definitiva, un lloc que cal conèixer si tens un interès pels tresors naturals i culturals d'aquesta terra.  
Pel que fa a la imatge, la tarda no acompanyava molt pel que fa a la llum, em vaig quedar una estona més, fins que va caure la nit, i així, poder fotografiar el dolmen, crec que aquestes imatges nocturnes realcen força la bellesa de les construccions de pedra. 

9 comentaris:

  1. Molt xulo el reflexe i el primer pla de l'estany. M'encanta la combinacio de colors a la del dolmen. Salut.jc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Possiblement m'ha quedat una mica pujada de llum, no? al menys pel meu gust però les menys il·luminades tampoc em van convèncer.

      Elimina
    2. Ara que ho dius, potser la cantonada esquerra a baix. De totes maneres, al tlf tampoc es veu cap disbarat

      Elimina
  2. Bones Eduard,
    No coneixia aquest Dolmen, de fet de tant en tant quan trobo algun de ben conservat intento fer alguna foto amb un cert plus (de nits, amb estrelles, Via Láctea... lo que es pugui).

    EL dolmen m'agrada molt però amb el que m'has captivat és amb aquesta imatge de l'estany. M'encanta la texture de les plantes submergides del primer pla amb la iluminació que tenen que les fan destacar de la resta com donant importancia a la vida a la que representen (i a la que ajuden a mantenir de retruc al seu voltant).

    Una abraçada ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La del dolmen es mereix un altra visita, aquest dia era el primer cop que hi anava amb la mala intenció de fer fotos però la tarda-nit es va complicar. Com pots veure el dolem és molt guapo i ben conservat

      Elimina
  3. Tinc el dolmen de Tella dins del cap, però fa anys que no hi vaig a fer nocturnes. A veure si el diumenge tenim una tregua amb la neu i puc anar a Tella a fer dues fotos que vull fer amb lluna. La primera em fa goig, pero li treuria llum al primer plà. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Absolutament d'acord amb lo de treure la llum. Vinga va, a veure si t'animes i ens mostres aquests monuments. Una abraçada

      Elimina
  4. Estas fet un expert en les il.luminacions nocturnes, de la segona el primer pla és una passada.
    salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Saps que passa amb la il•luminació?..., és molt complicat fer-la si ho fas sol, la focal limita el temps d'exposició (si vols que els estels no quedin "moguts"), aleshores no pots complicar-te gaire la vida per no sobrepassar aquest límit temporal i això no és gens fàcil. Ho he de fer molt per sota del minut (30"-50"). Celebro que t'agradi. Una abraçada

      Elimina