Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 28 de maig del 2018

Trànsit


Tot i que quan aixequem la vista per veure el cel nocturn sembla que hi hagi quietud, l'efecte és enganyós. Si fa unes dècades l'únic que observàvem a la nit era la caiguda d'algun estel perdut, a dia d'avui  les llums amb un moviment més aparent són les del tràfic aeri. Si ens hi fixem bé, també veurem unes llums que no fan pampallugues, aquestes les provoquem els satèl·lits artificials i, si finalment  la nostra memòria gràfica fos capaç de visualitzar la posició dels estels i planetes, la imatge resultant serien aquestes traces concèntriques que dominen en la imatge que us presento avui i que és la produïda per la rotació de la Terra. 

2 comentaris:

  1. Una circumpolar molt xula!
    A efectes realistes, a mi també em va passar, quan hi ha nuvol corres el risc de que la traça dels estels quedi apilada sota el nuvol però no és res que no es pugui repetir.
    El que si em sembla molt curiós és que poguessis captar tantes estrelles amb la contaminació lumínica que provenía de sota.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta imatge és de l'hivern i el cel és molt net, si hi vas un dia amb una mica de tramuntana o just quan aquesta hagi mancat, el nivell d'humitat és molt baix, això vol dir que hi ha també poques partícules d'aquesta humitat en l'ambient i la CL queda força baixa. Aquell dia encara bufava una tramuntana moderada i d'aquí que la CL no fos molt empipadora. Una abraçada

      Elimina