Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 6 de febrer del 2015

Despullats


Una de les coses que m'agrada observar a l'hivern  són les formes dels arbres desproveïts de fulles i com aquestes es retallen sobre el cel. M'estic plantejant de fer-ne una petita sèrie...
L'altre dia i després de fotografiar el capvespre, vaig encantar-me amb aquests freixes, les branques són molt suggerents, de vegades em fan pensar amb les neurones i els seus àxons, d'altres en un complex sistema fluvial, en definitiva, aquest model morfològic sol repetir-se força sovint en la natura, aleshores se'l denomina genèricament "formes dendrítiques" i són francament boniques.
Avui us deixo aquest trio batut per la tramuntana i que el seu encant rau amb el desdibuixat de les puntes de les branques. No us ho sembla?
La imatge l'he retallat per la part de sobre, ja que sortia un núvol molt molest i he cregut convenient fer-ho. :-( ..., amb el retall ha desaparegut una imperceptible lluna creixent.

12 comentaris:

  1. De l'època estudiant crec recordar que aquestes formes dendritiques voldir "d'arbre"(del grec dendros) i es repeteixen a la natura a qualsevol escala. Desde concrecions d'oxid de manganès en algunes roques, a les reamificacions dels arbres fins a les xarxes fluvials, llamps,etc. Vaig llegir que es la materialitzacio en el mon natural del que els matematics anomenen fractals.
    Una altra imatge q tranet freeeed

    ResponElimina
    Respostes
    1. El tema de les fractals se me'n va del meu entendre. Vaig arribar a llegir-me el treball de recerca del fill d'un amic i em va superar però entenc que ha de ser apassionant- Em quedo amb les formes arborescents tan evocadores, la seva estètica, la proporcionalitat que tenen, l'equilibri... i deixarem als matemàtics que les formulin ;-) Celebro que t'hagi transmès la sensació de fred. Una abraçada anònima!

      Elimina
    2. Escriure a corre-cuita al tlf té aquestes coses. Comences amb llicències ortogràfiques,després a menjar-te lletres i acabes no signant els comentaris,jaja.
      Salut.JC

      Elimina
    3. , Je, Je m'ho he imaginat però no ho he dit per no vessar-la ;-)

      Elimina
  2. En mi opinión es mas equilibrada la imagen recortada, guapa foto. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estaba pendiente de la luna y de no perder la parte de prado cuando me apareció por la parte superior derecha la maldita nubecita, lo malo de ese día fue que posteriormente salió un rayo que tiñó un cirro-estrato que tenia sobre la cabeza (y que os mostraré en una próxima entrada) y tuve que salir corriendo para pillarlo y ya se hizo tarde para arreglarla. Al final estuve más que estresado y luego dicen que la fotografía relaja, je, je, je.

      Elimina
  3. ja ja ja m'has ben enredat, entre això i que he llegit "despullades"... bromes a banda és innegable que la seva morfologia ramificada amb silueta estilitzada te un gran impacte visual amb el contrallum i fons correcte i tu has tingut molt bon ull per veure-ho i plasmar-ho

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si haguessin estat unes saules en comptes d'uns freixes hagués posat despullades. Ja, ja, ja El títol de l'entrada del blog, és molt important si vols tenir entrades, en el llistat del "Top ten" de la columna de la dreta, les tres primeres entrades ho són pel títol. De forma incomprensible van començar a disparar-se :-(

      Elimina
  4. Per mi millor la retallada també. La lluna pot ser un element compositiu ben suggerent, pero si juga bé en la distribució de formes i espais, sino millor treure-la.
    Salutacions :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquesta imatge la lluna és imperceptible, tens tota la raó :-). Una abraçada

      Elimina