Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 6 de desembre del 2013

Ja és aquí!

Venen trepitjant el territori, valls, muntanyes. Ara la plana de l’Empordà, amb les finques agrícoles, els masos, contra la voluntat de les famílies que treballen la terra i l’estimen. Destrossen el paisatge, un dels actius de l’economia d’aquest territori. No tenen escrúpols ni sentiments, són les grans corporacions de l’energia elèctrica amb el vist-i-plau dels governs.
Malauradament mai tenim la certesa de que es puguin conservar els valors naturals i paisatgístics d’un lloc, en qualsevol  moment pot aparèixer una iniciativa per destruir-los.
El territori conservat sempre estarà amenaçat!
Des de fa unes setmanes s’estan alçant aquests gegants de ferro que trencaran el paisatge de la nostra terra, són les torres de la línea de Molt Alta Tensió (MAT). Aquesta imatge que avui us presento és un homenatge a tota la gent que ha lluitat en una batalla ara perduda i que pot ser l’avantsala d’una època en que les empreses elèctriques ens volen sotmetre a les seves lleis. Hem perdut aquesta batalla però no la guerra per l’independència energètica. Desenvoluparem un nou model energètic sostenible que donarà servei a les persones
La imatge s,ha fet a 400 iso, f5,6 i 30 s d,exposició, però la gràcia ha estat amb la il.luminació que s,ha fet amb lot càlida i el bon art de la Laia Marquès 

8 comentaris:

  1. Com sempre una gran fotografia i també com sempre, darrera la imatge, un missatge i, ben segur, un sentiment. MOLTES GRACIES EN NOM DE LA PLATAFORMA NO A LA MAT I IAEDEN-SALVEM L'EMPORDÀ!!!! ENDAVANT EDUARD!!!
    Tavi

    ResponElimina
    Respostes
    1. El impacte visual en alguns trams és brutal. Hi ha unes concentracions de torres incomprensibles. Una abraçada

      Elimina
  2. El "meu" estimat mas destrossat… impotència al veure com vivim en aquesta merda de societat, on les empreses privades juntament amb el govern només pensen en guanyar calers, passant per sobre del que sigui, vides, paisatge, i després ens hem de creure que aquests polítics ens portaran a la independència?? però no ha quedat clar que no s'estimen el territori?? el nostre territori... ells només s'estimen els diners...
    Mas Galí, Masia situada a 200m de les torres que veieu a la fotografia, paradís del segle XV que ja mai més serà el que era... només em queda fer les maletes i marxar... i així tanta gent... el meu suport a tots aquells propietaris que a diferencia del de Mas Galí han lluitat fins al final i que la setmana vinent seran expropiats forçosament. Molts ànims amics!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La terra se l'estima qui la coneix, qui la treballa, qui la sua, la plora i la riu. Una societat concentrada en viure en grans ciutats serà una societat sense sentiment per la terra, la mare terra!
      Espero que ho puguem canviar. Ànims company!!!

      Elimina
  3. Des de terres selvatanes ja fa 7 anys que també patim la MAT, pel tram Setmenat-Bescanó, i ara ens tornen a amenaçar amb la construcció el febrer dun ramal de 35 torres que, també a casa nostra, trinxarà els indrets més preuats, amb més valor paisatgístic i cultural. Però pensem no defallir i fer tot el possible per aturar-ho.
    Per això, el 26 de gener hem convocat una consulta popular sobre la MAT per expressar el rebuig, tant dels farnesencs i farnesenques com de la gent de fora, cap a aquesta autopista elèctrica que només fa que enriquir-los més a ells i empobrir-nos a nosaltres i al nostre territori.
    Convidem a tothom afectat per aquesta barbàrie que s'acosti a Santa Coloma de Farners el 26 de gener per posar en comú opinions i possibles accions.
    Si ens destrossen les contrades, alçarem les barricades!
    http://noalamatselva.wordpress.com/2013/11/30/per-que-volem-fer-una-consulta/

    ResponElimina
  4. Farem córrer la veu amb la gent de casa i els contactes dels farmesencs

    ResponElimina
  5. La paradoja de denunciar con una imagen muy hermosa. Chapeau
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Alfredo, la paradoja ha servido y ha sido una de las imágenes más vistas del blog! ;-)

      Elimina