Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 30 de desembre del 2013

Hidroavió accidentat



El 19 de juliol del 1986 un incendi gegantí va carbonitzar l’Albera i el Cap de Creus, durant quatre dies el foc va anar avançant davant de la impotència de tots nosaltres que no hi van poder fer res per apagar-lo. Finalment, un diumenge a primera hora s’extingí en arribar al mar i es van computar 26.000 Ha cremades.
Al començar al Pertús aquell dia de forta tramuntana i veient les grans proporcions que havia agafat, els bombers de la Catalunya nord van demanar ajuda,  un DC·6 va sortir de Marsella per col·laborar en la extinció, tres hores mes tard van perdre la comunicació amb l’aparell, s’havia estavellat sobre el mas de Requesens i els quatre tripulants eren morts.
Tot hi haver participat en aquella extinció fins l’extenuació,  mai vaig voler anar a veure l’avió accidentat i mireu que ha estat motiu de peregrinatge durant tots aquests anys! Aquest dissabte 7 de desembre  i amb l’excusa de fer unes imatges nocturnes, vaig anar-hi acompanyat d’en David Felip (estudiant de fotografia) i la Laia Marquès experta en il·luminació.

El lloc impressiona per la història que té. Fotografiar aquest aparell al mig d’un bosc de rebrot desprès d’un quart de segle de la tragèdia, és molt complicat. L’única resta que vàrem poder fer, va ser la part més gran que es conserva, la cua. Aquesta és enorme, no oblideu que estem parlant d’un DC-6. El resultat que hem estat capaços de treure és el que avui us mostrem.

4 comentaris:

  1. Hi he passat unes quantes vegades per els voltants però mai he arribat a veure aquests restes, m'agrada la segona, potser amb més angular encara donaria una sensació més tètrica... però potser per la bardissa que comentes no es podia?
    Bona feina!

    ResponElimina
  2. Buff!! si que déu impressionar el lloc degut els fets.
    Aprofito per desitjar-te un bon any.
    Abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara que faci tant de temps, no deixa de impressionar. Feliç any nou Esther

      Elimina