Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 5 de desembre del 2013

Forçant la màquina


Els dies que està núvol tenim la possibilitat de fer fotografia de llarga exposició utilitzant filtres de densitat neutra (DN), aquests filtres impedeixen l’entrada de la llum al sensor i no modifiquen (gaire) el color. No ho faig quasi mai, però si algun dia estic limitat i aquesta és la única opció, tampoc em tallo ni un pèl. Imagina’t que fas un viatge i has de fotografiar diversos indrets, tan sols tens dues oportunitats al dia de fer fotografies amb llarga exposició (al crepuscle i l’albada), aquesta és una opció (amb l’ajut dels núvols) d’allargar les hores aptes per la fotografia de llarga exposició. Et deixo un exemple fet aquest dissabte 16/11/13 a la vora del cap Norfeu.

10 comentaris:

  1. Yo tengo dos; uno de 4 pasos y otro de 10 y estoy encantado ya que uso los dos dependiendo de las circunstancias, creo que es como el flash; no debe faltar en la bolsa fotográfica de cualquier fotógrafo que se precie.
    De la foto? pues que te voy a decir Eduard; la veo magnífica de luz y compo, esas piedras de primer plano aportan profundidad, muy buena, un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias compañero por la visita. Estoy tentado de sumergirme en la fotografía de larga exposición diurna, pero aun me falta algun que otro filtrillo ;-)

      Elimina
  2. El movimiento radial de las nubes ha quedado muy bien, me gusta la foto. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias José, la verdad que el cielo era un poco soso, creo que con esta larga exposición ha ganado protagonismo.

      Elimina
  3. A mi m'encanta. Desde el primer pla fins al cel.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joan Carles. Suposo que coneixes el lloc? és Canadell...

      Elimina
  4. M'agrada la foto, però aquestos núvols en moviment Em demanen més espai...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la interessant aportació Josep Mª. Una abraçada

      Elimina
  5. Hola Eduard . . Ja saps que jo no entenc de fotografia . però la majoria de les teves fotografies em produeixen una admiració ..al comtemplar-les com aquesta d' avui fa que puguis entrar dins .. Practicament tocar aquestes pedres i entrar a dins l' aigua. Gràcies per aquest plaer. Dolors

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Dolors, em fa molta il·lussió que et passis pel blog i disfrutis amb aquests imatges. Una abraçada molt forta :-)

      Elimina