Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 23 de novembre del 2013

El Castell de Quermançó.


Aquest castell va ser construït al segle X pels comptes d'Empùries i els francesos el van dinamitar el 1814. Durant aquests segles va tenir moltes utilitats, majoritàriament militars. Actualment ha passat a mans privades encara que no se sap amb quina finalitat. Per més informació podeu visitar aquesta WEB.
El tinc al costat de casa però, encara no l’havia fotografiat. És d’aquelles coses que les deixes per més tard. Aquest dilluns (11/11/13) i amb una forta tramuntana (144 km/h a Portbou, 110 en el lloc de la foto), he decidit anar a fer-hi una circumpolar. Com si no hi hagués cap millor dia per fer-ho! 
Es tracta de 148 fotos d’un minut que han estat apilades amb el programa startrails. De fet era una prova per veure el límit de les bateries de la càmera, la il·luminació l'ha posat la lluna creixent.  

10 comentaris:

  1. Bona circumpolar i bon emplaçament!.
    jc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per comentar Joan Carles, als dos dies de fer-la vaig tornar-hi per millorar-la i el vent em va llençar per terra tot l'equip.., sort que els danys van ser menors. Ufff! Crec que els empordanesos hauriem d'assegurar les càmeres

      Elimina
  2. Eduard, només de pensar que hi vares anar amb aquesta tramontana, ja em venen esgarrifances!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La fotografia nocturna és una modalitat que t'ha d'agradar molt perquè la climatologia no sigui un impediment. El 90% de fotògrafs que s'inicien en aquesta modalitat abandonen al poc temps. Realment s'ha de ser una mica friqui! ;-)

      Elimina
  3. Molt xula, m'agrada la composició i les traces circumpolars han quedat d'allò més bé.

    Una abraçada
    Aroa i Xavi

    ResponElimina
  4. Oh!
    Jo vull provar!
    Digues-me, les 148 fotos van ser jpeg directament?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, simplement per una qüestió pràctica i no haver de manipular els raw. Inicialment ho feia amb el crono a la ma i anar fent però no aguanto més d'un hora, ara faig servir un temporitzador Phottix Aion i me'n vaig a sopar o a dormir ;-)

      Elimina
  5. Uff! Jo la trobe tremenda aquesta imatge. Molt bona!

    ResponElimina