Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 14 de juny del 2013

Milkyway


En milkyway, apart de ser un bon músic i punxa discos, també és el nom anglès de la via làctia (VL). Aquestes setmanes és un dels millors moments per poder-la fotografiar. Hi ho és, perquè el seu nucli es troba arran de l’horitzó i d’aquesta manera tindrem una referència terrestre que ens pot ajudar a composar i fer-la més bonica si cal.
La imatge s’ha fet en un dels racons més acollidors de la mar d’Avall del Cap de Creus, aquesta cala, de molt difícil accés per terra, és un magnífic recer pels dies de tramuntana, o temporal de llevant. De fet nosaltres l’utilitzem com a lloc per pernoctar els dies que la tramuntana fueteja el Cap de Creus.
La fotografia que us presento la vaig fer l’any passat a Cala Bona. Era el primer cop que pujava la sensibilitat de la pobra càmera fins a 1600ISO, el diafragma és f2,8 i el temps d’exposició 30 segons. Amb aquest paràmetres ja queda força bé la VL, encara que els darrers models FF o professionals, poden arribar a sensibilitats molt més altes sense donar gaires problemes. La escena va ser il·luminada amb una lot de llum blanca. 
Espero tenir l'oportunitat de tornar a poder-la fotografiar aviat. 

4 comentaris:

  1. Va ser sense voler, no sempre es pot fer la VL d'aquesta manera. Aprofita ara per orientar-te cal al sud en un lloc sense CL i poder-la fer. Gràcies, Sergi.
    Eduard

    ResponElimina
  2. Guau!!. aquest lloc si que es xulo per fer la VL. Llastima que els "peatons" no poguem arribar. quina enveja!.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan Carles, si vas a la punta del Cap de Creus ho podràs fotografiar. Per exemple, des de cala Jugadora que és accessible pels peatons. Has d'evitar la llum del far que pinta el paisatge de color verd.
      Gràcies per pasar-te

      Elimina