Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 12 de maig del 2013

Les closes.



Aquests dies he tingut la sort de poder gaudir un any més de l’esclat de la primavera a les closes, aquest és un dels hàbitats que mes m’agraden del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (PNAE). Les closes són prats de pastura “robats” als estanys. Fa segles es va drenar l’estany de Castelló construint tota una xarxa de recs d’escorro. Els sòls de les closes tenen unes concentracions de sal força elevades i això marca molt la distribució de les plantes que s’hi poden desenvolupar, al ser la sal un limitant molt important. Aquests prats formen uns tapissos extraordinàriament rics i això queda reflectit en les tonalitats que presenten.
He fugit de fer la foto clàssica, com heu pogut veure en les entrades anteriors, aquests dies tiro més de les imatges en que el color i la llum passa per sobre de la forma. És possible que es puguin considerar imatges mogudes, de fet ho són, però per la meva part intento trobar-li altres valors que la fotografia analògica no em permetia fer i que ara si puc.
La totalitat de les imatges s’han fet movent la càmera equipada amb teleobjectiu i configurada amb diafragmes tancats, 100 ISO i baixa velocitat. Espero que us agradin.

8 comentaris:

  1. Muy bonito todo......Gracias muchos por este guapes fotos....
    Un abrazo

    ResponElimina
  2. En volem més! De closes, i de fotos de les closes!

    Molt guapes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fins que no es recuperi la ramaderia no ho veurem. Hem de menjar carn de vedello o bou de closa dels Aiguamolls!

      Elimina