Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 14 de setembre del 2018

Les blavetes



Unes papallones que possiblement molts de nosaltres haurem vist són les blavetes, són força abundants, una de les característiques que més poden sorprendre d'aquestes papallones però que no són les úniques que ho fan, és que les erugues estableixen una relació "de bon rotllo" amb les formigues, ho fan segregant un líquid ensucrat d'alt valor nutritiu que les formigues òbviament aprecien molt, a canvi aquestes les defensen dels possibles atacs d'altres insectes paràsits, com poden ser els icneumònids que podrien posar els ous dins del cos de l'eruga i d'aquests podrien néixer unes larves que s'alimentarien de les erugues sense causar-li la mort fins arribar al final del seu desenvolupament.
El món de les papallones és fascinant, algunes espècies també estableixen una estreta especialització  amb la planta que nodreix a les erugues, el lligam entre planta i papallona és absolut o el que hem explicat ara, el cercar unes defensores com les formigues, la mirmecofilia.

2 comentaris:

  1. Si que n'he vist si, varies vegades i sempre he pensat lo difícil que deu ser fotografiar-les. Aquests petits animalons es mouen a una velositat infernal per a aconseguir immortalitzar en un precis instant.
    I realment son força interessants de descobrir tal i com ens expliques.
    Molt guapa la foto!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La millor hora és pel matí, ben d'hora, ben d'hora, aleshores encara el sol no les ha escalfat i estan menys actives. Una abraçada, Fran

      Elimina