Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 3 de setembre del 2017

Evolució d'un crepuscle

Canon 17-40 f10, ISO200, 119s
Canon 17-40 f16 ISO100, 214s
Canon 17-40 f16 IS100, 141s
Canon 17-40 f14, ISO100, 81s

Aquest estiu ha estat molt difícil de fotografiar crepuscles de categoria, de fet ja és difícil que se'n succeeixin degut a l'estabilitat atmosfèrica que impera, degut a l'omnipresent anticicló centrat sobre els nostres caps. Tot i això, el mes de juliol ens en va regalar una posta de sol de primera categoria i que vaig publicar en AQUESTA entrada i, l'agost semblava que havia d'acomiadar-se en blanc però, aquest dijous 31 hi hagut una cua de front que ens ha ofert uns bons celatges per immortalitzar.
Us presento quatre instants diferents d'aquella tarda ordenats de forma inversa. Per obtenir aquests resultats he jugat amb els temps d'exposició i el cel canviant que hi havia a darrera hora del dia. Com podeu veure els resultats poden ser ben diferents segons la configuració de la càmera i amb una bona ajuda del cel. Va ser un crepuscle que va començar ben gris i el color va aparèixer al final, fins i tot, en la darrera foto del capvespre que és la primera, hi ha una pinzellada de color taronja que és la contaminació lumínica de Figueres.  

6 comentaris:

  1. Bona sèrie, molt guapo el canvi de colors i de textures. Amb les postes de sol, un s'ha de quedar fins al final!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sense cap mena de dubte, i com més allargues l,estada millors són els resultats Una abraçada

      Elimina
  2. Ja fa dies que no agafo jo una bona posta de sol... Aquest mes d'agost ha estat malíssim, i l'altr dia que en va haber una bona, jo a casa, cagon...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperem que la meteo es normalitzi i anem entrant a la tardor.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Ho celebro! viure al costat dels aiguamolls té aquest avantatge ;-)

      Elimina