Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 5 d’abril del 2017

La primera del 2017



Fotografiar el cel nocturn és una passió i poder fer-ho quan es veu la Via Làctia és una adicció. Havia somiat fer-la des de dins d'una cova i, al 2015 vaig aconseguir aquesta fita però, es veu que aquella no era la única que tenia relativament a l'abast i he tingut una segona oportunitat.
Aquesta darrera lluna creixent és la primera oportunitat per fer-ho el 2017 però, cal aixecar-se molt d'hora, molt d'hora. Ahir, abans d'anar a treballar vaig desplaçar-me fins una cavorca que feia poc havia descobert tot navegant amb el caiac, un lloc tan sols visible des del mar i, a la vegada de molt fàcil accés des de terra! mig minut a peu.
Amb aquesta foto comença la temporada de cacera de la VL, espero poder tenir sort i trobar les nits fosques i netes de núvols per poder anar als llocs que he programat al llarg d'aquests darrers mesos.

21 comentaris:

  1. Quines troballes que fas, eh???? Bon començament de temporada :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vinga va, ara em diràs que estàs gelós :-) Ja saps que per un mòdic preu et passo la localització i fins i tot t'hi acompanyo! Una abraçada, amic ;-)

      Elimina
  2. jajaj, això s'haurà de negociar bé :-)
    A mi m'agrada més la horitzontal, potser perque ho miro al PC i la pantalla s'adiu més a l'horitzonal. En aquest cas el vertical el trobo molt encorsetat

    ResponElimina
    Respostes
    1. M,agrda la teva opinió i hi estic molt d,acord. Vols creurem que fins que he estat davant de l,ordinador no me,n he adonat. Una abraçada, Arnau

      Elimina
  3. Un gran coneixedor del territori només pot ser qui trobi aquestes impresionants localitzacions, i un bon domini de la il.luminació fa que una toma que podria ser molt simple sigui realment impresionant, hem quedo amb la vertical per la seva armonia.

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobar bons llocs per fer la VL no és fàcil però, tenim la desgràcia que el terreny per explorar és relativament reduït, ja que la gran majoria de comarca la tenim fortament cantaminada per la llum artificial. Per veure el centre de la VL tenim la mar de baix del Cap de Creus. Una abraçada, Albert

      Elimina
  4. Que bones Eduard, quins racons que trobes, a mi personalment m'agrada molt més la vertical

    ResponElimina
    Respostes
    1. Treure algun lloc nou és és meu repte i principal objectiu. Saber aprofitar el lloc, és una altra cosa :-) Gràcies per la visita i a veure si un dia ens coneixem!

      Elimina
  5. Ostres, quan vas anar-hi? Si és dilluns, devíem estar a pocs metres de distància, jo estava a sobre la Punta del Bergantí, fotografiant precisament la primera VL de l'any ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja, ja, ja, va ser la matinada del dimarts. El dilluns m'havia de recuperar del cap de setmana :-)
      Ara! que pujar i no enviar un guatsap! :-)

      Elimina
    2. Doncs llavors estavem allà mateix. Hi vaig anar, de fet, la nit de dilluns a dimarts.

      Elimina
    3. Que vas dormir a la Torre del Sastre? allí hi vaig veure un cotxe

      Elimina
    4. L'únic que vaig veure va ser un gorja blanc i una guilla ;-)

      Elimina
  6. Per cert, jo també voto per la vertical... però totes dues estan molt i molt bé

    ResponElimina
  7. M'agraden les dues, però potser em decantaria per la vertical, la il·luminació del primer pla és boníssima, molt natural i no és gens fàcil, quina troballa, enhorabona Eduard!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Jordi. El lloc és molt petit i il·luminar-lo és molt delicat, i més, quan tens la sensibilitat a 3200 ISO. Ho vaig fer amb una mini-maglite, de fet sempre treballo amb ella.

      Elimina
  8. Horitzontal sembla molt millor, veus més espai en el sentit de la Via. Quin privilegi viure pel Nord!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Jordi. Sàpigues que hi tens casa!!! i si fas com l'any passat de venir-hi, una trucadeta i ens escapem una estona :-)

      Elimina
  9. Doncs jo vertical sense cap mena de dubte, en aquest cas li va molt millor, ajuda a dirigir cap a la verticalitat de la V.L. i queden els espais laterals molt més encaixats i proporcionats i amb les lineas direccionals de les roques molt més encaminades al centre d'atenció.
    Quins llocs més guapos que trobes, enhorabona, unes fotos molt guapes!
    Fran :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la teva explicació, sempre se,n aprén dels comentaris. Una abraçada, Fran

      Elimina