Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 9 d’abril del 2017

El puntillisme fotogràfic



La tècnica del puntillisme va néixer fa més d'un segle i és posterior al impressionisme. Són dos estils que sempre m'han agradat molt, possiblement  perquè hi ha moltes obres on es capta l'essència del paisatge natural.
Els maldestres en l'art de la pintura tenim el recurs de la fotografia per intentar imitar amb més o menys fortuna als mestres de la pintura. En el cas d'avui són imitacions que no s'aproximen ni de bon tros a aquest estil pictòric però, és un camí que vull explorar.
Intentar impressionar (captar) en el sensor  l'essència de la natura em passa a la primavera que junt amb la tardor, són unes estacions en que la paleta de colors s'amplia molt. A la primavera apareixen tots "els colors del verd" com deia en Raimon i, a la tardor tota la gama dels càlids, aleshores els paisatges es tranformen en taques de colors amb totes les tonailitats imaginables.
Per veure  aquestes imatges s'ha de fer amb una "tècnica", caldrà que us fixeu durant dos o tres segons en un punt i posteriorment ho veureu tot més clar.

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies, bon amic. La segona té aquesta bassa que captava massa llum i desequilibra una mica la percepció. Una abraçada i que tinguis bones llumas aquests dies de vacances.

      Elimina