Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 14 de febrer del 2017

La Punta del Bergantí


Si prens el camí de cala Montjoi a l'alçada de la Rustella pots baixar per un corriol per anar al costat nord de la cala, allí hi ha la Punta del Bergantí, lloc on hi va haver un naufragi que molts rosincs encara recorden. El vaixell era el Melchuca + info AQUI . Com és lògic va acabar engolit i desfet pel mar, diuen que les restes encara es poden veure si ens ajudem d'unes ampolles per baixar-hi.
Avui us mostro una sortida de sol feta des d'aquest punt, lloc on tot sovint hi peregrino, ja sigui per terra o per mar amb el caiac. Ara, a l'hivern que no hi ha pràcticament ningú, és una delícia de passeig. La imatge és una panoràmica de vuit fotos verticals i foses amb un automatisme del PS anomenat Photomerge. Imprecindible de clicar sobre la imatge + F11 i veure-la ben gran. Si fos alcalde de Roses hi posaria un banc ;-)

15 comentaris:

  1. oju amb els bancs, q sovint et fan hipoteques que acaben sortint cares;)
    la foto una meravella, per cert
    loJC

    ResponElimina
  2. per cert, veig q estas notant el poder de les panoramiques...que la força t,acompanyi.lojc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig començar amb les panos nocturnes i em vaig desanimar pels resultats però amb les diurnes és diferent. Una abraçada Joan Carles.

      Elimina
  3. Quina llum més bonica.
    Jo ara faig les panoràmiques amb LR, em resulta més cómod que amb el PS.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El meu LR venia amb la càmera quan la vaig comorar i és una verssió que no m,ho permet de fer, el dia que se,m faci petit i posi la darrera verssió ho provaré :-) Una abraçada

      Elimina
  4. Molt guapa, i molt ben aconseguida la panoràmica!

    Per les panos nocturnes, també tenia resultats molt decebedors, fins que fa poquet que he descobert un programa que és una meravella, el PTGui. Té la gràcia que pots enganxar les fotos de forma totalment manual, per mitjà de punts de control... només has d'anar seleccionant estrelles d'una foto i l'altra (am 5 o 6 ja n'hi ha prou), i la pano queda perfecte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets una mina! és gratuit? ara el busco..., Moltes gràcies, Miquel

      Elimina
    2. No, no és gratuit... però la llicència tampoc és excessivament cara, vora 95 euros. Pot semblar molt, però és que el programa et fa panoràmiques HDR, en 360º, correcció del viñeteig, panoràmiques de centenars d'imatges, etc etc etc. I a més, va molt més ràpid que el Photomerge.

      Et pots baixar la versió de prova, i tens totes les funcionalitats per anar provant el temps que vulguis. Això si, quan exportes a jpg et deixa unes marques d'aigua per tota la imatge :-(

      Elimina
  5. Doncs a la próxima que vingui no em perdo el teu reconet! Una imatge preciosa i actualitza el LR....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara és de pagament i em fot molta mandra, encar no hi veig els guanys....Si necessites que et concreti l,accés ens parlem ;-)

      Elimina
  6. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Espectacular com sempre... les darreres vegades que hi he estat hi havia molt bona visibilitat (14m) i es veia perfectament tot el vaixell... només amb les ulleres i els "patos" s' hi pot fer una bona visita que no deixa indiferent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Qim, tot i que em cabusso, aquesta zona no hi vaig, aquests any he fet de Portbou a Cadaqués, poder en un futur hi aniré. Una abraçada

      Elimina
  8. fantàstic. Digne d'un doble pàgina del "Estimades cales de Roses"...

    ResponElimina