Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 6 de febrer del 2017

Oficis que es perden


Els Aiguamolls són la segona zona humida més important de Catalunya però, no deixen de ser un lloc petit, residual, i també molt abastable i, més, si els comparem amb els grans espais humits mediterranis, com la Camarga, el delta de l'Ebre o l'Albufera. Tanmateix, compleix amb la dita que "en el pots petits hi ha la bona confitura" i, hi podem trobar una representació de la gran diversitat biològica que hi ha en aquests espais, tan pel que fa a la flora, la fauna però, també per l'activitat humana propia de les zones humides.
De mica en mica he pogut presenciar com han anat desapareixen aquelles persones que considerava que formaven part dels ecosistemes humits empordanesos, personalment els considerava una peça absolutament integrada en la seva ecologia. 
Un dels oficis que encara perdura i que es manté en part gràcies als beneficis que els aporta però, per sobre de tot, perquè els que el practiquen són essencialment uns enamorats d'aquest entorn, és el de la pesca artesanal. Fora bo dedicar-hi un estudi acurat d'aquestes persones, silencioses, noctàmbules, mig "furtives" que encara la practiquen. Tot un bagatge cultural que té moltes possibilitats de desaparèixer en poc temps. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada