Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 9 d’agost del 2016

Equador celest


Si ens orientem cap a l’est i fem una llarga exposició de manera que puguem impressionar sobre el sensor la traça que deixen els estels degut al gir de la terra sobre el seu propi eix, veurem que hi ha una zona on els camins traçats pels estels divergeixen, ho podrem denominar com l’equador celest que, no és res més que la projecció del nostre equador. La primera imatge que us presento és una proba que vaig fer i que no ha sortit reeixida però, el que vull explicar-vos és que aquest dibuix que es genera és un bon recurs a l’hora de potenciar imatges. A sota us torno a ensenyar una imatge de l’any passat en que vaig voler expressar la força del vent sobre un pi, per fer-ho vaig utilitzar aquest recurs. El titol de la foto és senzill: “Tramuntana estel·lar”. Què us sembla? 



5 comentaris:

  1. La primer vegata que me salió me quedé extranyato, perque pensabe que ixo se veyería muto més enta'l sur. Muit guapa la foto d'el pin, muit bien vista.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest pobre pi el dia que li vaig fer la primera foto era viu, ara ja ha mort i m'estic plantejant anar a fer-li un altra abans que una tramuntanada i el treball dels xilòfags el facin caura. Una abraçada, Chabier!

      Elimina
  2. Molt xules les llargues exposicions. Jo també pense que la de l'arbre està molt ben trobada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Pepet. Tu saps que tinc molta sort, algun dia t,ensenyaré aquest paratge :-)

      Elimina
  3. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina