Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 7 de gener del 2016

Maestrat (II)


Els aspectes naturals de la comarca és el que millor coneixia, de jove havia recorregut durant innumerables ocasions els Ports de Besseit, els quals, pertanyent pràcticament al mateix conjunt natural però, hi havia un aspecte que dubtava si encara es podia conservar tant net i pur com en aquells temps, em vull referir a l'aire gèlid, dens i transparent, d'aquesta terra, a la manca de contaminació lumínica, als cels nocturns espectaculars d'aquest país tant despoblat i si, encara ho conserva! Aquest és un valor en alça en els temps actuals i que caldria que els gestors d'aquest entorn ho potenciessin.  
En aquesta terra encara és possible passejar-hi tranquil·lament i, estiguis on estiguis, des de mig matí i fins que el sol s'ha amagat, pots veure voltors volant en totes direccions. Si fas una excursió per qualsevol de les muntanyes reblertes de cingleres hi podràs veure la cabra salvatge. Tot això, enmig  de les pinedes de pi negre o de pi roig, de les boixedes i els sabinars. Demanar per demanar, poder hi trobo a faltar el udol del llop però això és molt demanar.




2 comentaris:

  1. Sí, Terol amaga un dels cels més impactants i nets de la península. I recorrer kilòmetres de carreteres sense creuar-se amb ningú és una d'aquelles coses que no té preu...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te'n adones al sortir i trobar-te amb el brogir de les carreteres i pobles de fora d'aquest territori, una meravetlla!

      Elimina