Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 9 de gener del 2016

"El que és petit, és bonic / floridura sobre un excrement"


Llarg títol per recordar  un dels llibres més influents que s'han escrit en les darreres dècades i que sovint oblidem: "Small is beautiful" de E.F. Shumacher. Aquest economista ens va alertar per que fóssim més respectuosos amb els recursos, que fóssim més sostenibles, quaranta anys més tard seguim pel mateix camí.
En la foto podeu veure com és la floridura que creix sobre un excrement i, que ajuda a incorporar els aliments consumits per una vaca, ara expulsats en forma de tifa, i que passaran cap al medi per ser absorbits de nou per les plantes. Aquest procés natural i sostenible que la natura fa, i ho fa d'una forma tan rebonica, nosaltres no som capaços de incorporar-ho al nostre dia a dia. La petjada ecològica ens porta a l'autodestrucció i no en volem ser conscients. Des de la nostra petitesa ens veiem incapaços i impotents per fer quelcom per arreglar-ho. Reconec que estic mig depre per tot el que passa a casa nostra i busco el consol en una tifa :-).     

8 comentaris:

  1. M'agrada més aquesta vegada el missatge que la foto. Per desgràcia, els interessos económics van per davant, i ho pagarem car.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És increïble que faci dècades que s'estiguin llençant aquests missatges i no serveixi per res, recordo que ens deien que els ecologistes voldríem tornar al temps de les cavernes i ells ens hi estan enviant a tota la humanitat... Doncs mira que aquests micropaisatges els trobo ben xulos. Una abraçada

      Elimina
  2. Buena reflexión y me gusta mucho la primera imagen. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realmente a estas alturas y después de años de militancia en grupos ecologistas y naturalistas, se hace difícil no entrar en un punto de desánimo. Las redes sociales son una esperanza de futuro para el movimiento ecologista. Un abrazo

      Elimina
  3. Bones Eduard i bon any!

    Realment m'agrada com intentes experimentar i treure suc de les diferents situacions que et trobes. A mi potser no se m'hauria ocorregut mai muntar un macro per fotografiar detalls de floridures en una tifa.

    Bon ull!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon any Daniel, fa dies que no ens parlem, esperem poder recuperar el fil, la paternitat ja se sap... Doncs aquests dies d,estabilitat atmosfèrica d,hivern fa esmolar l,agudesa visual o creativa. Al sortir al camp som com llops famolencs que cerquen la presa en un paratge desolat. En el meu cas, aquell dia vaig muntar el macro i em vaig dedicar a buscar detalls... Tot és tenir el cop de sort ;-)

      Elimina
  4. Ostres Eduard! No et desanimis, segur que tu fas tot el que pots per millorar el teu entorn i educaràs a els teus en aquest sentit, als qui ens agrada la natura prediquem amb l'exemple i per això hem de tenir la consciència ben tranquila company!
    Tornant a la foto, s'ha de tenir nassos per acostar-se així a una tifa, ja, ja, jaaa… es broma company, realment has tret bellesa d'una "caca" encara que sigui de vaca!
    Bona llum per el 2016!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Francesc pel comentari. Doncs si, penso que no n'hi ha prou, dèiem que la revolució comença per un mateix però cal anar més enllà..., mai n'hi ha prou ;-)
      La foto té també un xic de provocació, si ens mirem les coses lletges amb una mica d'atenció els hi trobarem el seu costat més bonic, fins i tot en una tifarada! Una abraçada, company!

      Elimina