Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 13 de gener del 2016

Ara si!


Feia molts de dies, moltes setmanes, mesos feia! que no trobava uns minuts de llums excepcionals. Aquest dilluns finalment va passar i estava al lloc adequat per capturar-les, bé això és el que jo crec. Al sortir de casa volia anar cap a Roses però quatre gotes van mullar el terra i al mirar el cel veig que entrava un grop de NW, aleshores vaig canviar el destí de forma immediata i vaig al costat nord.
Quan et trobes amb aquestes situacions, abans que passin, ja se'm posa el cor a "tope", pura adrenalina. Cal reaccionar amb rapidesa i mirar de no espifiar-la. Sé que tindré pocs minuts, i cal saber on posar-se i que tot succeeixi com un vol o hagi previst que passi.
A sobre, aquest dilluns feia un "xirimiri" empipador per estar muntant càmera filtres, trípode, etc, etc, calia portar un paraigua a la mà i anar fent amb l'altra. El vent ratxejat no ajudava gens, el pols tremolós, tampoc.  Finalment vaig triar el Bramant, esperava que al baixar el sol trobaria un forat per sortir i il·luminar l'horitzó est, lloc on era possible tenir una cortina fina de plugim i que es formessin unes bones llums de tarda. Quan estava a punt, tot es va esvair i el sol es va amagar radera els núvols. Cagoenmurfi! aquest paio mai no dorm! Espero uns minuts, re-ubico tota la parafernàlia, saludo a unes amigues del poble que passen pel costat, i ara si! torna a sortir una ullada de sol i l'arc de Sant Martí es forma mar endins. T'he caçat!

13 comentaris:

  1. Molt xules ambdues, especialment la primera. Jo també tinc ganes de tornar a pillar bones llums, que ja fa uns dies que no ho faig, deu o onze :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara ve una ventada de 3 dies de nord, a veure si a la teva zona es tradueix en bones llums. Una abraçada d'onso! :-)

      Elimina
    2. No, a la meva zpna el nord es tradueix en molt fred (ja tinc idees, a veure si es gelen els rius) i boires a la divisória (la gabatxa, li diem). Bona sort per a tu, que ja he vist que tendreu molta tramontana, ves amb compte no se te'n porti el vent :-)

      Elimina
  2. Vaya preciosidad de luces ... dificil elegir la verdad. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Duró un respiro y inicalment pensé que no hacerté el encuadre óptimo y que fallé en no sé que, pero realmente me he quedado muy satisfecho :-) Un abrazo

      Elimina
  3. va valer la pena l'aventura,i...també la caça!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, en la cacera fotogràfica, com en l'altra, s'ha d'estar sempre a l'agüait. Gracies per passar, Joan

      Elimina
  4. Bones captures i molt bones llums amb l'arc de Sant Martí al fons, impresionant i una bona aventura, de baixar a Bramant plovent,

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort de tenir-ho molt a prop de casa. Una abraçada, Albert

      Elimina
  5. Hi ha vegades q la sort està de cara, però ja es sabut q la sort es busca. Qui no compra butlletes mai guanyarà la rifa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exactament, des del sofà de casa es pot veure per la tablet però no al natural, i el més important és la retina! ;-) Una abraçada i fins dissabte!

      Elimina
  6. Enhorabona!! Premi a la constància... bon botí
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per passar-te, Pere. Saps molt millor que ningú el que significa :-)

      Elimina