Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 11 de juliol del 2014

El paisatge agrícola


Darrerament estic pujant fotografies de paisatge agrícola, tot i que m’encanten els paisatges naturals, de vegades em trobo amb la necessitat de no renunciar al que ens envolta realment. Els pobladors circummediterrànis som dels que més hem modificat aquest paisatge natural de forma continuada. Si bé ara estem en una mena de rebrot de les brolles i boscúries degut a l’abandonament de la terra, la nostra petja i  la capacitat de transformació segueix sent enorme i brutal. La recerca d’un paisatge equilibrat sense estridències és veritablement molt difícil i fàcilment trobem sempre entrebancs que ho trenquen. Desitjo profundament que arribi el dia que sapiguem posar preu al paisatge, que cotitzi en borsa, si cal. D’aquesta manera poder aprendrem a conservar-lo.
Aquesta és la primera imatge feta aquest mes de juliol, són camps de Peralada travessats per una cua de front "estival". 

4 comentaris:

  1. Jo sempre he trobat que el paisatge agrícola és paisatge, sense més. Sobretot en la conca Mediterrània on, com bé dius, portem mil·lenis modelant l'entorn.
    Una bona foto :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El que em fa molt mal al cor és veure aquests paisatges agrícoles destroçats per una linea elèctrica, un cartell publicitàri de mal gust, o qualsevol cosa estrident. serme capaços d'apreciar-ho i posar-ho en valor?

      Elimina
  2. Respostes
    1. Gracias Jose. que tengas un buen verano...., quería decirte que pasen muchos frentes fríos por Asturies pero creo que algún compañer@ que vive del turismo se enojaría. Un abrazo

      Elimina