Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 1 de juliol de 2014

Endevina qui/on és. 1a setmana


Clica la imatge + F11 per veure-las més gran
Comencem el concurs que té com a finalitat la difusió dels valors naturals del Cap de Creus i que ens ha de servir per conèixer els racons i les espècies que el poblen.
Sense més preàmbuls anem a les preguntes de la primera setmana, dos punts en joc, un per cada pregunta encertada.
Primera. Quina espècie de “peixicu” surt a la imatge? És molt comú, tot i que el de la foto va solet normalment el veus  en grup. Té un comportament molt agressiu i per això és fàcil de pescar al curri.  El nom comú i el del seu gènere són idèntics i el de l’espècie fa referència a al color de la cua però escrit en llatí.  Més fàcil no t’ho puc posar

 Segona. Com es diu el far de la foto? Va ser construït fa poc més de cent anys (1910).  Projectat per fer-lo en un altre lloc del poble de ....., finalment i per qüestió de millor cobertura es va aixecar a ....... Fins als anys 90 va ser habitat i ara diuen que hi volen fer una mena de turisme rural però, això són converses de taberna i ja se sap que el vi revifa la llengua sense mesura.
  Teniu fins el diumenge dia 6 per respondre. Les respostes s'han d'enviar a eduardmarques@hotmail.com. Molta sort a tots!!!

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Gràcies Suss! A veure si animes a la gent del teu cercle a participar, com més serem millor ho passarem ;-)

      Elimina