Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 19 de març del 2014

Les barraques de pedra seca VII


La singularitat de la barraca que avui us presento és la de ser una de les més modernes (data del 1910).  Catalogada com troncocònica amb corona. Té un diàmetre interior de poc més de dos metres, podríem dir que és una barraca mitjana. Com que té línies ben perfilades i geomètriques, es pot pensar que hagi estat construïda per unes mans que coneixien molt bé l’ofici. Actualment, tot i estar en un erm encara conserva la porta. Una altra singularitat que té, és que per davant de l’entrada hi passa un rec d’escorro-recollida de l’aigua de pluja, aquesta  es derivava a una cisterna que es va construir sota la barraca.
Per fer la foto em vaig escapar un vespre que estava per Figueres, hi havia un quart de lluna i el cel net, bufava un garbí molt fort. Vaig utilitzar una lot de llum càlida per il·luminar l’exterior. 

2 comentaris:

  1. Es veu molt ben acabada, quasi ni sembla una barraca. Amb cisterna i tot, devia ser de les de més nivell per a l'època. Trobo que aquests arbustos del primer pla li donen un punt de color molt interessant a afegir al contrast freds-calids de la resta de la imatge.
    Salut

    ResponElimina
  2. Realment és una barraca amb nivell, molt ben perfilada. Aquesta barraca en un o dos anys quedarà coberta per la vegetació, pensa que l,incendi de fa un parell d,anys va passar per aquest punt. Avui la podem retratar però l,any vonent poder hi haurem d,anar amb un estassabardes.

    ResponElimina