Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 5 de març del 2014

Les barraques de pedra seca V


Veient com s’han construït les barraques podem pensar quines mans són les que ho han fet i a quin estrat social pertanyien,  per exemple, n’hi ha que es veuen ben acabades notan-se les mans del profesional picapedrer, aquestes barraques coincideixen que estan en els terrenys “menys” dolents, amb una mica de terra i una certa facilitat per treballar-la, d’altres en canvi, estan ubicades en ple roquisser, llocs on aflora la roca mare i que la terra tant sols s’hi acumula en pocs pams quadrats d’escadussers fondals, m’atreviria a dir que aquestes barraques estan fetes pel més humils entre els humils, possiblement pels jornalers que desprès d’haver treballat llargues i esgotadores jornades a la terra de l’amo, aprofitaven la darrera llum per anar a cultivar el seu tros.

2 comentaris:

  1. Amb aquesta llum càlida a l'interior es diria que fins hi tot és acollidora; sembla treta d'un conte dels germans Grim.
    Val a dir que en l'ampliació es pot apreciar la manca de finura en els acabats, segons com sembla que s'aguanti de miracle. Certament devia ser construida per algú molt humil.
    Bones vacances!!

    ResponElimina
  2. Ei Joan Carles! la llum interior li van sobrar un parell de tocs del flash, me'n vaig adonar a casa :-( no es pot anar amb preses. Doncs si, ja estic de vacances, demà me'n vaig a visitar uns amics als Monegros i espero poder fer alguns "retratus". Una abraçada

    ResponElimina