Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 6 de març del 2013

Aerosol marí.


Aquesta tarda la costa s’estava banyant per un aerosol salí producte de l’embat del mar contra les roques, la llevantada ha estat de les fortes amb vents sostinguts de més de 60 km/h. Aquesta és una situació en que l’equip fotogràfic poc patir un bany de partícules de sal que li escurçaran la vida, però també és un moment en que la força del mar produeix aquella atracció irresistible que tothom volem immortalitzar, a mi m’ha passat el mateix i me l’he jugat (l’equip) per així poder compartir aquesta imatge. Tampoc són tants els temporals que hi ha al cap de l’any i s’han d’aprofitar.
Us presento una imatge de quan la llum ja havia desaparegut pels nostres ulls, se l’anomena l’hora blava, però avui estava núvol i l’hi hauríem de dir l’hora grisa ;-).... La baixa velocitat utilitzada  (47s) ha suavitzat la fúria de l’onatge (3-4 metres d’alçada), he utilitzat el diafragma al màxim d’obert  f 2,8, volia captar tota la llum residual i CL (contaminació lumínica) procedent de Llançà que hi havia en l’ambient,  encara que perdés profunditat de camp i es que volia ressaltar el primer pla, això ho he fet donant-li llum amb el frontal que duia, ho he fet lateralment uns 4-6 segons per l’esquerra i un parell de segons per la dreta, d’aquesta manera li donem volum i s’hi ho fem pels dos costats suavitzem  les ombres. Finament dir-vos que la sensibilitat era de 200ISO i la focal estava  a 15 mm.
Espero que us agradi i si algú vol que faci algun aclariment estic obert a respondre el que sàpiga. No he d’amagar res. Ah! en aquesta imatge no hi hagut ús de filtres. En el post-processat  s’ha tocat una mica l’enfoc amb el programa de la pròpia càmera i un pel de contrast. 

4 comentaris:

  1. Espero que com amant d'aquests paisatges et puguis anar passant per aquest lloc. Eduard

    ResponElimina
  2. Caram Edu!! Molt xulo el blog!! L'Alex ja m havia dit que no paraves de fer nocturnes i ja veig el resultat. Felicitats!!
    Et deixo el link del meu blog i a veure si algun dia podem coincidir i anar junts a fer ne alguna de nit. http://sergicanetrodriguez.blogspot.com.es/?m=0

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sergi, quan tinguis un moment nocturn no has de fer res més que contactar i fem la sortida. Una abraçada

      Elimina