Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 26 de març del 2013

Adéu hivern!










Abans de que acabin perdudes en l’espai fosc del disc dur, desenterro unes imatges de la fred del febrer de l’any passat, són perquè les disfruteu tots i es que això de tenir un blog permet la supervivència d’aquests petits plaers pels ulls.
Estan fetes amb una tècnica que cada vegada té més adeptes, es tracta de la il·luminació zenital. Quan vaig començar a utilitzar-la se’m va presentar l’ocasió de practica-la amb els rocs treballats per l’aigua i guarnits per una gelada excepcional, però no sempre és vàlida per il·luminar qualsevol cosa.
La càmera la vaig configurar amb un diafragma tancat f8 i f9, havia de tenir temps per mourem sense caure pel riu i, si la tramuntana movia un instant el lot a on no volia  això havia de quedar dissimulat. Com que feia fred vaig utilitzar llum freda (Led Lenser) per donar-li encara més força a la imatge. La sensibilitat va ser de 100 ISO i el temps d’exposició variable, el que trigava en il·luminat l’escena.
Espero que us agradin.    

14 comentaris:

  1. molt bones. una pregunta, com t'ho feies per il.luminar desde dalt sense lloc per agafar-te?
    ho fas a mà o tens alguna eina per allargar la llanterna?
    gracies i altre cop enhorabona per les fotos, m'encanten.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo millor és utilitzar una eina, per exemple una barra extensible i, en el seu extrem hi poses el lot. Gràcies per comentar
      Eduard

      Elimina
  2. Respostes
    1. Gràcies Oriol, és un honor tenir-te per aqui. Aquesta il·luminació et permet aïllar molt bé els elements de l'escena, a mi m'agrada molt utilitzar-lo amb els que són esfèrics.

      Elimina
  3. Felicitats Eduard.
    Ramon F.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ramon, algun dia t'has de fer un blog per que tots puguem gaudir de les teves imatges d'avifauna. Vinga va!!!

      Elimina
  4. Respostes
    1. Gracias José. Si un día te pierdes por estas tierras no dudes en contactar para que te haga de guía. ;-)

      Elimina
  5. Genials Edu!! M han agradat moltíssim i també el metode que has utilitzat!!!

    ResponElimina
  6. Vinga doncs, a veure quin dia fem una sessió conjunta, que ja estic fart d'anar sempre amb el gos ;-), de fet és l'únic que m'aguanta. La fotografia noturna és un treball dur però, gratificant quan surt bé.

    ResponElimina