Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 1 de gener del 2019

Figures de ploma







Des de l'endemà de Sant Esteve s'ha format un dormider d'estornells als Aiguamolls, feia molts anys que no anaven on han escollit per fer-ho aquest hivern. És un canyissar, no sé si quan es publiqui aquesta entrada encara hi serà, les canyes són molt trencadisses i 17-20.000 estornells són molt de pes, sortosament el canyissar és molt gran i això juga al nostre favor. Si fins ara dormien a la ciutat de Figueres, després de insistir-hi molt convidant-te'ls a sortir de la ciutat, finalment ho han acceptat i han anat fora vila.
Un dels moments més xulos és quan els rapinyaires de la zona, bàsicament esparvers i algun peregrí, aprofiten l'avinentesa per fer un petit àpat, és aleshores quan l'espectacle de formacions canviants comença.

6 comentaris:

  1. Des de principis de 2017 no he tornat a veure aquelles grans bandades de milions d'individus, aquest any hi he anat tres cops sense treure la càmera... 15-20.000 son poc però potser un començament...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vols baixar has d'anar a la zona de l'estany de Castelló, aquests dies de tramuntaneta en fan via d'ajocar-se però, és a la tarda quan pots veure els balls més llargs. De totes maneres les fotos que he penjat són totes del matí. M'agrada més pel fons de muntanya i els colors del cinturó de Venus. Una abraçada, Pere

      Elimina
  2. Ostres Eduard, són totes molt bones, però la darrera és una meravella!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Miquel. Doncs en aquesta imatge a la part central hi ha una corba, just en aquest punt hi havia l'esparver que feia ballar al grup.

      Elimina
  3. Fa temps que no veig aquests balls! Molt maques, la darrera espectacular! Felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des de fa pocs dies que els tenim pels aiguamolls, esperem que si quedin uns quants dies. Un bon regal del tió

      Elimina