Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 30 d’abril del 2018

Saitis barbipes



Possiblement que estiguem davant d'una de les aranyes més reboniques de casa nostra, aquest saltícid no fa més de 5 mm de longitud i com diu el seu nom pertany a una gran família que es caracteritza pels seus grans salts i extraordinària visió, que  menys amb aquests vuit ulls en que destaquen el parell ubicats al centre. Pel que fa a l'espècie es caracteritza pel ball de festeig que fa el mascle que està dotat d'un tercer parell de potes hipertrofiades, us deixo aquest VÍDEO  on ho podreu gaudir.
Aquestes dues imatges, la primera del mascle i la segona d'una femella, s'han fet en condicions controlades i mitjançant l'objectiu macro de 90mm i un anell d'extensió, per primera vegada he utilitzat flash per fer macro.  

4 comentaris:

  1. Excelentes fotos y curiosa información. Un abrazo

    ResponElimina
  2. Verdaderamente se trata de un bitxo que muy fotogénico. Un abrazo

    ResponElimina
  3. Increïble Eduard! Aprecio moltíssim les teves acurades explicacions tant pel què fa a l'àmbit biològic com al fotogràfic. Per cert, quan parles d'anell d'extensió et refereixes als tubs o als close-up? I el flaix uses el de la càmera o un extern?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Toni. És el tub EF25 II de Canon. L'he comprat aquest any i estic mirant com funciona, com que la foto estava feta a pols vaig haver d'ajudar-me del flash però no directe, era rebotat, el Speedlite 430EXII de Canon. De fet és el primer cop que l'utilitzo. Una abraçada

      Elimina