Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 29 de juliol de 2017

9a setmana


El dimorfisme sexual significa que el mascle i la femella són diferents. Normalment en el món dels animals el mascle sol tenir una coloració molt llampant i atractiva, la funció està ben clara, com més pintat més podrà atreure a les femelles, també poden utilitzar altres estratègies de seducció però, avui veurem una espècie en que la diferència entre el mascle i femella és força patent i es basa en la coloració del cos. També hem de saber que la femella moltes vegades ha d'assumir la tasca de protegir a la descendència, poder passar desapercebuda sempre és molt millor que cridar l'atenció amb colors llampants com els nudibranquis. Recordeu la setmana passada? doncs ells utilitzen el que s'anomena la coloració aposemàtica i adverteixen amb els seus colors de que són tòxics.
Coneixeu l'espèca a que pertanyen aquesta parelleta de peixets diminuts que són molt freqüents per les parets dels penya-segats?
Per la identificació, us suggereixo que utilitzeu aquestes guies, dues de digitals.: http://www.cibsub.cat/guia.php i, l'altra és una app gratuïta que encara no he testat.: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.inpulse.oceanbook
 En format paper i molt baratet, teniu una excel·lent guia bàsica.: "Fauna i Flora de la mar Mediterrània" de l'Enric Ballesteros i l'amic Toni Llobet, editada per Brau Edicions. 

La resposta al mail eduardmarques@hotmail.com  abans de divendres a mitjanit .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada