Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 1 de juliol del 2017

5a setmana


Continuant amb els invertebrats i l'abecé, el d'avui és un dels més abundants i apreciats que podem trobar per la costa del Cap de Creus, hi podem trobar extenses "floracions" en aigües somes amb un elevada taxa de renovació. Saps de qui estem parlant?
Podeu dir el nom camú d'aquest bitxo filamentós o el científic. Properament és possible(?) que surti alguna altra pregunta dels que es consideren com els "animals flor" o dit tècnicament "antozous". Així doncs, és important de dir el nom comú o el científic per no entrar en confusions, la imatge d'avui tot i estar feta d'un plànol general d'un grup de molts exemplars, l'espècie és inconfundible.
Ajuda per la identificació.:
Per la identificació, us suggereixo que utilitzeu aquestes guies, dues de digitals.: http://www.cibsub.cat/guia.php i, l'altra és una app gratuita que encara no he testat.: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.inpulse.oceanbook
 En format paper i molt baratet, teniu una excel·lent guia bàsica.: "Fauna i Flora de la mar Mediterrània" de l'Enric Ballesteros i l'amic Toni Llobet, editada per Brau Edicions. 
La resposta al mail eduardmarques@hotmail.com  abans de divendres a mitjanit .

Molta sort a tots!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada