Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 29 de juny del 2017

Insecticida natural





Sabies que les aranyes que viuen en un herbassar, en condicions òptimes,  poden arribar als 130 individus per metre quadrat? Doncs amb aquesta dada (Turnbull 1973) i tenint en compte que una aranya pot consumir 0,1 grams al dia va calcular que al cap de l'any, les aranyes d'una closa que tingui 1 Ha poden arribar a consumir 47,5 tones d'insectes! dada gens menyspreable, no us ho sembla?
El dia que vaig fer aquestes fotos anava acompanyat del meu nebot de 8 anys, té una imaginació desbordant i un gran interés pels animals, especialment els ocells. Com tot els nens de la seva edat, veu sèries de dibuixos animats amb lluites de titans i monstres, les quals s'han inspirat en el món dels insectes per crear aquests mostres de fantasia. Quan va observar l'atac d'aquesta aranya (fotos 3 i 4) sobre la típula (un mosquit gegant), la qual, va rebre una injecció letal del verí per caure morta als pocs minuts, va al·lucinar molt. Esperem que aquestes passejades li serveixin per despertar, encara més, la curiositat innata que té vers la natura i especialment per al mòn dels artròpodes.   

2 comentaris:

  1. Bona feina amb el nen. Result amolt difícil de treure els ulls dels nois de les pantalles. Els meus fills poques vegades em volen acompanyar (també és veritat que tenen la natura a la porta de casa).

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una gran satisfacció poder portar al costat a algú que vulgui aprendre o contenplar. Una abraçada

      Elimina