Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 10 de juny de 2017

2a setmana


Aquests primers dies començarem pel que podríem considerar l'abecé del mar, les espècies més freqüents i comunes, les fonamentals i, que hauríem de reconèixer a primer cop d'ull.
Està en joc 1 punt per cada una de les dues espècies que veieu a la foto.
Avui us poso dues d'aquestes espècies, la de taca negra al peduncle caudal, és molt abundant i una gran depredadadora, fins i tot m'atreviria a dir, que és agressiva. Quan fas el curricà amb un peixet petit és la típica que acaba picant. La gent de vora mar l'aprecien molt per fer el fumet. És una peça important dins la relació entre les espècies costaneres, com a depredadora d'altres més petites i com a presa de les més grans, dit d'una altra manera, és una peça important de l'ecologia costanera.  
La segona que no s'aprecia tan bé, és també molt comuna, d'uns 20 cm de longitud com l'altra i amb una cua molt característica, els exemplars juvenils són d'un blau elèctric únic.  Molt gregària, la veiem nedant agrupada en moles força nombroses. Un dels nom comuns que té fa referència a un instrument musical típic de varies regions peninsulars...., més no puc dir.
Ajuda per la identificació.:
Per la identificació, us suggereixo que utilitzeu aquestes guies, dues de digitals.: http://www.cibsub.cat/guia.php i, l'altra és una app gratuita que encara no he testat.: https://play.google.com/store/apps/details?id=es.inpulse.oceanbook
 En format paper i molt baratet, teniu una excel·lent guia bàsica.: "Fauna i Flora de la mar Mediterrània" de l'Enric Ballesteros i l'amic Toni Llobet, editada per Brau Edicions. 

La resposta al mail eduardmarques@hotmail.com  abans de divendres a mitjanit .
Molta sort a tots!!!

Per cert, la resposta de la setmana passada és.: Nacra, Pinna nobilis 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada