Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 20 de novembre del 2016

El tamariu


La característica més singular d'aquest arbre autòcton és la resistència que ofereix als sòls salins, de fet és l'únic arbre que pot viure en llocs salinitzats, dit d'una altra manera, quan veiem zones on el tamariu és l'única arbre que hi viu, podem dir amb certa seguretat que aquelles terres són salobres o "salmàstiques" (com diu la gent gran de Castelló d'Empùries referint-se a les aigües), és un bon bioindicador :-)
Moltes vegades té aspecte arbustiu però, pot arribar a 6-8 metres d'alçada. La capçada és molt ampla, desmaiada i quan està a la vora dels camins porta molta feina el podar-los ja que envaeix el pas.

13 comentaris:

  1. El meu pare sempre usava aquesta paraula "salmàstica" i jo ho continuo fent, de fet la setmana passada parlant d'aigues així amb un home no em va entendre...

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquesta entrada l'he utilitzat per referir-me a els sòls salats però concretament sempre ho havia sentit en referència a l'aigua...que hi ha en aquests sòls. No podem deixar perdre aquest vocabulari local.

      Elimina
  2. Bon cel has pillat. Ara per fi ve mal oratge :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és just després del primer temporal que hi va haver el passat mes, ara anem pel a veure que ens espera aquesta setmana. Sort i bones llums!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Gràcies, Pepet. Ara a esperar la propera oportunitat de tenir una bona làmina d,aigua. Una abraçada

      Elimina
  4. M'agrada molt el cel aquí, Eduard. Amb la pluja prevista per aquests dies, segur que tornaràs a trobar bones làmines d'aigua ben aviat :) Per cert, em podries dir si vas fer servir un filtre ND pel cel aquí? Moltes gràcies. Sempre et queda tan bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquesta imatge va ser el ND invers. Una abraçada, Sheila

      Elimina
  5. Ja n'he après una mica més! Molt guapa la foto,te una profunditat i un reflexa a l'aigua molt xulo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquella tarda no havia trobat el punt bo i a l,hora de marxar vaig trobar aquest tamariu de branques "torturades" ;-) Una abraçada

      Elimina