Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 11 de maig del 2016

Onada d'anada i tornada



L'octubre és el mes dels llevants de veritat, aquells en que el mar està carregat d'energia que ha acumulat durant els mesos càlids i, quan arriben els fronts freds que entren pel sud peninsular, poden tenir com a conseqüència un llevant de veritat. després si que plou per carregar els aqüífers, els pantans i fer una mica de mal als que han fet coses on no tocava. Aquest llevant primaveral agafa l'aigua de mar  amb la temperatura molt baixa, tot just ara comença a recuperar-se i al no haver-hi energia no hi ha estralls però realment aquests dies de pluja són causats per una anomalia, ja que una superdepressió atlàntica s'han ancorat i no vol marxar. Sort hem tingut que això passi i no estar pregant als déus perquè plogui. Benvinguda aigua!
Imatge feta a Port de la Selva el diumenge a la tarda quan el mar començava a enfadar-se. L'efecte visual és força diferent si agafem l'onada de tornada o d'anada. Quin us agrada més?

4 comentaris:

  1. A mi personalment m'agrada molt més la primera. Potser que hi hagi diferent temps d'exposició?
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara no tinc l,ordinador al costat però pot tenir alguna dècima de s. de diferència, tno miraré i t,ho dic. Una abraçada

      Elimina
  2. La primera és més impactant,doncs...les roques es contrasten més amb l'aigua!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La primera poder si que fa una mica més de respecte, és veu l,aigua molt i molt "remenada". Una abraçada, Joan

      Elimina