Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 25 de maig de 2016

DetallsQuan estàs macrejant pels herbassars trobes de tot, però possiblement que els aràcnids són els més abundants, algun dia hauria de decidir-me i començar a intentar aprofundir més en el seu coneixement. Tot i que la guia que tinc a casa des de fa la pila d'anys ha quedat obsoleta, en l'època que la vaig comprar, era una de les primeres que s'ajudava precisament de fotografies per il·lustrar les diferents espècies i és molt dolenta :-( . No hi ha res com un bon dibuix, i casa nostra tenim uns quants il·lustradors de natura de primera talla mundial. 

8 comentaris:

 1. Quan fas macro s'obreix un mon diminut. Jo ara he tornat a fer-ne perquè floreixen les orquídies i els lliris, així que espero descubrir aquets xicots mons de nou. Aixó sí, hi ha un lloc on surt la Orchys palustris amb un forniguer menja-fotógrafs que se'm posen els pels drets de pensar-hi...
  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Una disciplina molt difícil, al menys per mi, cal tenir una precisió micromètrica però apasionant.

   Elimina
 2. La primera aranya no li veig la cara i no puc dir el nom,però...,la segona queda clar,es diu....Thomisus Onustus! :-)

  ResponElimina
  Respostes
  1. La p... És que com tiro molt d,iso per no carregar flash perdo detall. De fet les meves fotos de macro no serveixent per documentar. T,has fixat amb els artells de les potes que tenen franges grogues? Moltes gràcies, Joan

   Elimina
  2. Si Eduard,he vist els artells de les potes,però..,sense un pla zenital és molt difícil identificar-la.
   Perdona el meu fanatisme "macrero" :-)

   Elimina
  3. Per casa tinc una guia que és de l'editorial Omega (comprada l'any 1988!!!), l'autor és en Dick Jones però és ja molt vella i es fa molt feixuc la classificació. Pots recomanar-me alguna altra?

   Elimina
 3. Sí Eduard,aquestes 3 pàgines són les que utilitzo per a fer consultes sobre insectes!

  http://www.eurospiders.com/

  http://bugguide.net/node/view/15740

  http://www.rutkies.de/insekten.htm

  ResponElimina
  Respostes
  1. eeepppss....,m'havia deixat la de Papallones! :-)

   http://www.leps.it/

   Elimina