Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 8 de març del 2016

Lofoten VI. Hamnoy-Reyne.




Aquest arxipèlag compost per ambdues poblacions de Hamnoy i Reyne, és un dels llocs més fotografiats de Noruega sense cap mena de dubte. Aquí hi peregrinem milers de fotògrafs cada any per l'alegria dels que es dediquen al turisme i pel sofriment de la resta de població. De fet aquest poblets s'ho mereixen i estan considerats un dels llocs més bonics d'Europa. A favor tenen aquestes cases acolorides que estan ancorades a la roca com si fossin semi-palafits i que voregen els illots del fiord i d'aparença endreçada. De fons unes muntanyes d'origen granític que s'alcen verticalment sobre l'aigua fins alçades de més de set-cents metres i que reflecteixen la seva silueta en les, a vegades, encalmades aigües de l'atlàntic nord. Un sol que circula baix i que en aquesta època de l'any pot donar-li al paisatge un toc de calidesa deliciós. En contra, hi trobes la dificultat de fotografiar el paisatge sense que hi hagi línies elèctriques que travessin aquests paisatges "primigenis" o, de poder aparcar el vehicle en un voral de la carretera sense ser increpat pel teu comportament incívic (hi ha zones expressament habilitades per fer-ho), els preus també són d'alçada i una meteorologia dura que pot fer perdre la paciència del fotògraf no habituat a lluitar amb els elements com el vent fort o la pluja.  




18 comentaris:

  1. Como no va a ser uno de los lugares mas fotografiados Eduard si es que son auténticas postales dignas de ser retratadas y volverte a casa con la tarjeta llena de hermosos paisajes. Buen trabajo compi.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta selección si que es un poco postalera, aunque me toca a mejorar la técnica de la panoràmicas. Un abrazo, Seva

      Elimina
  2. Doncs bona colecció de panos que t'has portat Eduard. Ben fetes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les dos primeres no ho són i en la tercera a la dreta hi ha una formigueta que ets tu ;-) Gràcies, Josep.

      Elimina
  3. Aquesta cinquena m'agrada molt, quin tons més bonics.
    Quina enveja que em feu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi, si algun dia tens l'oportunitat d'anar-hi no t'ho perdis. Una abraçada i gràcies per comentar

      Elimina
  4. Preciosas Eduard .... que envidia de la sana. Un abrazo

    ResponElimina
  5. la mare que em va parir..... tinc unes dents llargues que ara em toquen a terra, unes fotos de nassos que fan justícia al lloc on vas estar, molt guapo tot plegat Eduard !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dani, en els llocs que són molt xulos és fàcil fotografiar-los i aquest ho és Una abraçada, company!

      Elimina
  6. Respostes
    1. Pensa que és un lloc molt bo per la pràctica del caica..., i tot l'any!!! hi ha una empresa que ho explota i es poden llogar

      Elimina
  7. He nat seguint totes aquestes fotos fantastiques, impressionats o genials, no se com anomenar-les, donen una sensacio de pau i tranquil.litat que algun dia m,agradaria experimentar. Una abraçada Eduard.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse, celebro que t'agradin aquest tipus de fotografia del paisatge. Aquestes concretament són fetes en un lloc que per si sol és una passada i molt aconsellable de visitar a finals de l'hivern. A veure si ens animem i hi anem la colla de la infancia :-). Una abraçada

      Elimina
  8. Espectaculars. Unes panos meravelloses.
    salut, JC

    ResponElimina