Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 3 de març del 2016

Lofoten IV. El cel va esclatar




Panoràmica d'onze imatges verticals ajuntades automàticament amb el fotomerge

Avui dia tenim molta informació que ens pot ajudar per encertar-la per anar a veure aurores, tot i que entenc que per prendre la decisió final caldrà mirar al cel i saber on ubicar-se segons  la informació que s'hagi extret de la xarxa. En el cas de Lofoten nosaltres hem utilitzat el SERVEI de pronòstic d'aurores per Europa, aquí pots extreure l'hora, ubicació i intensitat que tindran, per la meteorologia  AQUI teniu una de tantes webs on hi ha dades de meteo i que a nosaltres ens ha funcionat força bé. Finalment si estàs en un lloc de costa també es bo tenir dades de les marees, aquestes TAULES ens serviran per saber si el lloc triat li podrem treure més de suc, com ara és el cas de tenir la marea baixa i poder treure reflexes del fenomen. Si hem sabut interpretar correctament les previsions, a l'hora de la veritat el que serà més important és l'olfacte en saber veure les peculiaritats orogràfiques locals i saber fer la reinterpretació d'aquestes perdicions a nivell local. Aquesta pot ser la clau de l'èxit o fracàs.
Us deixo les imatges d'una explosió de llum que vam tenir sobre els nostres caps, en aquell moment fer fotografies era un crim, calia gaudir d'aquells moments tant màgics en plenitud. També hi afegeixo una mica de farciment de les imatges fetes per aquells paratges.











10 comentaris:

  1. Que preciosidad todas¡¡
    Me imagino que hipnotiza, que no se puede hacer más que mirar el cielo y dejarse enamorar por la aurora y sus luces.
    Gracias por esta mañana de colores, aunque sea en la pantalla, hago como que es de verdad y con la luz apagada me voy a Lofoten.
    Gracias por toda la belleza, buen día, salud

    m.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacto una vez explosiona y empieza a bailar difícilmente puedes estar por la fotografía. Supongo que si viviéramos allí podríamos concentrarnos en la composición, etc. Un abrazo

      Elimina
  2. Quan dius que hi anem?
    La segona i la quarta las vull per a mi :-D
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El lloc on està feta la segona t'agradaria molt. Pensa que la foto s'ha fet amb el 14mm i la muntanya perd alçada, al natural és una pared vertical encarada a nord, plena de amb un salt d'aigua glaçat al costat dret que fins i tot a mi em venien ganes d'enfilar-m'hi amb grampons i piulet i mira qua mai he tocat uns grampons ;-). Segur que t'encantaria!

      Elimina
  3. txeic!!!. la quarta és de mascletà!!. es per fer un mural de 7 o 8 metres.salut. lo jc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què dius, txeic? crec que m'estic fent molts enemics amb l'enveja que genera veure llocs tan imponents. Espero equivocar-me...:-) Una abraçada, Joan Carles de la ràpita, ji, ji, ji

      Elimina
  4. Que guapas Eduard, especialmente las cuatro primeras. Un
    abrazo

    ResponElimina
  5. Quina nit! I això que pensàvem marxar a dormir...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Però, en sé d,un que mai en tenia prou! Ennyoro aquets bons moments. Una abraçada, Josep

      Elimina