Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dijous, 24 de març del 2016

Les primeres



Les primeres flors en aparèixer a les closes (prats de pastura i/o dall) són els narcisos i aquestes menudes margarides. Els narcisos són plantes bulboses que les veiem a la segona setmana d'hivern, posteriorment desapareixen, tant sols queda el bulb allà sota terra, latent, les que tenen aquesta forma de viure se les denomina geòfits.  Als aiguamolls (PNAE) les podem trobar en molt pocs indrets i surten per claps. L'altra floreta que us mostro són les margarides, quan troben unes bones condicions tenen una florada explosiva i esquitxen grans superfícies deixant el prat com si fos ben nevat, poden tenir diferents colors però domina el blanc blavós.  

6 comentaris:

  1. Són fetes aprofitant el crepuscle per crear un fons ric en cromatisme i també amb el desenfoc del 90mm macro. Una abraçada, Pilar.

    ResponElimina
  2. Jo avui he sortit a cercar orquidies. N'he vist tan sols d'ophrys fusca, alguns narcissos assoanus i algú Muscariu neglectum. Però o soc tornant-me un mandrós, o no vull que se'n vagi l'hivern, però no he fet cap foto.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dubto que estiguis mandrós, de segur que la llum no debia ser gaire bona ;-) Una abraçada

      Elimina