Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 30 de setembre del 2015

Fotomuntatge de l'eclipsi


Aquets dies alguns fotògrafs ens estan mostrant uns magnífics treballs fets del espectacular eclipsi de lluna que hi va haver la matinada del diumenge. Aquell dia un servidor també ho va intentar i amb  una mica de mandra inicial vaig fer la bogeria d'aixecar-me a dos quarts de tres per captar-lo des de la balconada de casa, i dic lo de mandra perquè a les set començo a treballar :-(  La veritat és que va ser molt gratificant per mi.
Les fotos les vaig fer amb el 70-200 i un duplicador, això vol dir un 400 mm, a partir d'aquí vaig anar jugant amb diferents configuracions, bàsicament hi va haver una per la part central de l'eclipsi, la fase fosca que és la central i una configuració amb el diafragma tancat i baixant la sensibilitat en la fase inicial i final del mateix, moment en que part de la superfície lunar estava il·luminada pel sol. Com a fons, en comptes d'utilitzar un de negre neutre, m'ha fet gràcia utilitzar una imatge feta aquesta primavera. Ha quedat força postís però aquí hi jugarà allò dels gustos de cada un de nosaltres. En certes restauracions del patrimoni arquitectònic el que es fa és que la part nova sobresurti sobre la part antiga, això vindria a ser el mateix, oi que m'enteneu?  ;-) 

6 comentaris:

  1. Al menys ho dius, que altres no ho fan. Esteticament queda be, per a que dir unaltra cosa ;-)
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és molt escandalosa, però com bé dius són molts els que fan fotomuntatges i no ho diuen i miren de disimular.los perquè semblin paisatges reals, és una llàstima. Una abraçada

      Elimina
  2. Només per matinar tant, la feinada de muntar i la sinceritat en la explicació, ja merèixes tots els meus respectes !!

    una abraçada
    Xavi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Xavi, el fons és guapo i si fos més fosc hagués "colat" millor i igual aleshores no ho dic, ji. ji. ji. Una abraçada

      Elimina
  3. M'agrada molt aquest fotomuntatge i l'unic que trobo de postis son els estels que es veuen en el paisatge, doncs no es veurien tan si la imatge fos del mateix dia del eclipsi. Una molt bona feina Eduard !!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies Josep Mª, de totes maneres en el moment de la fase fosca deunidó els estels que es veien, vas poder seguir-lo? Una abraçada, company!

      Elimina