Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dissabte, 13 de juny del 2015

Paisatges "rourians"


El paisatgísta empordanés Lluís Roura sempre m'ha seduït, suposo deu ser per la força cromàtica de les seves obres,  i que moltes vegades s'inspira amb els olivars dels terraprims de la serra de Verdera.
Com que l'altre dia tornant cap a casa vaig veure un olivar "rourià", no vaig dubtar ni un moment en apropar-m'hi i, encara que fos pràcticament fosc fer-li aquesta foto ajudat d'una lot per il·luminar la catifa de flors.

8 comentaris:

  1. guapissima!!!. no es nota gens la il.iluminació artificial. m' agrada el mot terraprim, me' l guardo. salut.jc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Conec tres paraules que són utilitzades perdefinir diferents tipus de terreny a l'Empordà, les terres ubicades a la plana i que haven estat estanys, ara dessecats, són els terra forts. Els terraprims es situarien a la falda de la muntanya, són terrenys en que els sòls són de poca fondària i aviat trobes la roca mare i finalment tenim els aspres, on els sòls són pràcticament inexistents. Tenim un vocabulari molt ric i que cal conservar. Una abraçada, J.C. Ah! i celebro que t'hagi agradat ña foto, al cel li vaig posar un filtre degradat i la il·luminació es va fer amb lot halògena de 200 lumens.

      Elimina
  2. Jejeje, potser hi hauries de tornar en un moment de llum més lateral a primera hora del matí o última de la tarda (no sé cap a on está orientat) o fins i tot amb la llum daurada que es produeix quan surt el sol després d'un bon xàfec.

    Ho dic perquè per ser més "rourià" torbo a faltar més grocs (penso en algun quadre de memòria no és que estigui analitzant la foto amb res en concret). Si no hi ha grocs en les floretes la llum lateral amb un balaç de blancs càlids crec que ajudaria molt a que fos més agradable y "suau" a la vista.

    Amb quin objectiu disparaves? No puc ambpliar més la foto de lo que l'has penjada (això si, l'he vist en gran) però observo alguna cosa en el contrallum de les últimes fulles de les copes de les oliveres que no sé si podría ser alguna mena d'aberració cormática que t'hagi jugat una mala passada. No em facis massa cas...

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pels consell, company però tal i com dic en el text això és una imatge nocturna d'un d'aquests racons tan estimats pel pintor escalenc. La única pretensió que té és la de mostrar una versió diferent. La de tarda o primera hora del mati tots la coneixem i hem vist moltes vegades. Si que m'hagués agradat poder incloure la lluna en el cel però per la posició que tenia no em va acabar de fer el pes. Una abraçada

      Elimina
  3. Un lloc amb moltes possibilitats, com apunta daniel Arenas.
    Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els olivars a la primavera i, si no han rebut un bany de glifosat, són una meravella pels seus colors i per tant molt inspiradors. Una abraçada, Esther

      Elimina
  4. Realment una imatge molt "Rouriana" , aquest adjectiu, crec que ja el tenim associat a l'obra d'aquest pintor Empordànes i moltes vegades quan veig un paisatge cromàticament potent de casa nostra hem ve al cap aquest adjectiu. Molt ben captat i trobat el punt de vista un pel diferent d'una foto nocturna de flora, a la qual no estem tan acostumats com a paisatges més "despullats" .

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest olivar el veig a diari de camí a la feina, volia fotografiar.lo amb plena floració. Això és el que en vaig treure, m,hagués agradat fer un pla més baix amb un PP de les flors però la mica de vent dificultava l,enfoc. Ara ja quedarà com a deure per l,any vinent de trobar.li un resultat més potent, sempre que la meteo acompanyi. Una abraçada

      Elimina