Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 22 de juny de 2015

Orquídies
Avui us deixo una petita mostra d'algunes de les espècies d'orquídies terrestres de casa nostra. Aquestes en concret, són les més abundants que podem trobar en els darrers prats secs de pastura dels Aiguamolls i les de sota són tipiques de prats humits. La reducció d'aquests prats ha estat dràstica en els darrers anys (desaparició dels ramats d'ovelles), tot i ser parc natural, no s'han pres mesures especials de protecció i malauradament he pogut testimoniar aquesta reducció tant brutal (50%) la qual, de seguir el mateix ritme, farà que en els propers 10 anys quedin en una situació pràcticament relictual... :-(.

6 comentaris:

 1. Bona serie, toca esperar que els auguris no es facin realitat...
  Salut!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Malauradament la pèrdua d'activitats com la pastura és una realitat dura, ja tan sols queden pastors "vells" i els joves no en volen saber res. l'Ofici de pastor hauria d'estar als centres de formació professional, també caldrà dignificar-lo per que no sigui estigmatitzat per la societat. Ells tenen un coneixement ancestral que de mica en mica l'anem perden i això sap greu.
   Moltes gràcies per passar-te, mestre! :-)

   Elimina
 2. No està gens malament. Jo aquest any he descuidat una mica la flora. Molt bona la del insecte.
  Una abraçada.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Per l'Empordà una tramuntana de dues setmanes es va emportar la primavera a mitjans de maig :-(
   A mi també m'agrada la del insecte. Una abraçada

   Elimina
 3. Un bon recull com no podría ser d'altra forma, realment la situació és preocupant no només per les orquídies sino per la diversitat de flora i fauna de casa nostra, però som de mena destructiva i autodestructiva, així és la naturalesa humana, a veure si som capaços entre tots d'anar posant-hi remei.

  El detall de l'insectes volant prop de les laxiflores molt bo.

  salut.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Lo de la Laxi va ser un cop de sort :-) No hi va haver temps de "preparar-la" per la foto Una abraçada

   Elimina