Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 8 de juny del 2015

La foto somiada


Tots tenim una o vàries fotografies que hem imaginat o somiat desperts, avui us presento una de les meves. Feia temps que li donava voltes a fer la VL amb un tret diferencial, sabia que havia de ser feta des del Cap de Creus i he anat pensant diferents indrets o accidents geogràfics com a protagonistes però, sempre era "más de lo mismo" (frase del meu nebot quan mira les fotos que faig...) Tenir un crític sincer esperona la imaginació :-)
Diumenge passat en una sortida en caiac se'm va encendre la llumeta al visitar un lloc amb caiac per fer una apnea. Durant tota la setmana passada he estat pendent del windgurú (meteo) i he estudiat l"estellarium (posició astres) per veure l'hora de la sortida de la VL i de la lluna minvant, finalment tot apuntava que el divendres al vespre hi hauria una finestra d'uns pocs minuts per poder fer la fotografia somiada i així va ser. Quan creus amb els somnis aquests s'acompleixen.
Una altra cosa és la destresa en l'obtenció dels resultats o la visió personal del que volia transmetre. La imatge que havia configurat en la meva ment s'apropa força al resultat obtingut i espero que a vosaltres també us agradi.  
Aquesta imatge no s'hagués pogut executar sense la inestimable ajuda del Ricard que va acompanyar-me en aquesta "aventura" nocturna. Make i off AQUI.  


Us deixo una darrera versió  feta a 6400 ISO i en la que he fet un petit retall per evitar unes zones que havien quedat subexposades del costat dret i de sota.




15 comentaris:

  1. Bon dia Eduard,
    Realment una fotografia molt maca que guanya molt més en ser vista en gran.
    Com t'ho has fet per treure la contaminació lumínica que és veu a l'horitzó? Has processat per zones canviant el balanç de blancs només del cel?

    En la que es veu la figura humana crec que una mica menys d'exposició (menys llum) en la figura quedaria molt millor.

    Realment una molt bona foto. Llástima que el temps últimament ens dona molts de núvols i sobretot que no tinguem cels ben "negres".

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt ben observat el tema de la CL i exposició, ets molt fi Dani!!!
      Tot té la seva explicació: les dues fotos tenen la mateixa configuració de càmera 3200 ISO, f 2,5, 30s i 14 mm, la diferència la tenim en el moment de fe la foto, el temps entre la segona i la primera està separat alguns minuts (això ho podem veure en la posició de la VL que està més alta). Aleshores el perquè d'aquesta diferència que es veu tan clara és degut a la lluna. En la primera foto la tenim més a prop de l'horitzó i és ella qui aporta més llum al cel i els tons taronja. Quan va treure el cap era ben taronja. Una abraçada

      Elimina
    2. Una correcció i amplicació de informació, la del noi està feta a 4000 ISO i el temps trascorregut entre les dues imatges és de uns 20 minuts.

      Elimina
  2. A veure quan faig jo nocturnes. La idea em fa goig, però, sense tindre cap idea, crec que la iluminació de la cova es pot millorar (però ja et dic que mai ho he intentat). Una abraçada.
    P.S.: Que no hi havia posta de sol? ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Je, je, je, aqui ha de ser un lloc per fer sortides de sol però na pateixis que tot arribarà ;-)
      Doncs mira que estic molt content tal i com ha quedat la Il·luminació. Una abraçada

      Elimina
  3. guau!!.quin raconet mes b ucolic per captar la vl!!. jo no perdería l' oportunitatde fer la versio sense lluna. salut. jc

    ResponElimina
    Respostes
    1. La primera foto que he penjat és la darrera que vaig fer i que tenia la lluna més a punt de sortir, suposo que l'he triat perquè té més riquesa cromàtica...., el negre i el blanc de la nit fosca....., no sé A veure quin dia hi ha condicions per poder-la fer, no és gens fàcil que tot coincideixi..., però ho intentarem! Una abraçada J.C.

      Elimina
  4. Guai! Supose que el fet d'estar allà dins a les fosques ja és tota una experiencia i bé que s'ho val.
    A mi m'hagués agradat (per demanar no será) una mica menys de marc. No sé si allà on hi és el noi es pot plantar el trípode o és una temeritat, però si es pot potser hagués estat la meva opció.
    Bon treball!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A sota a la dreta hi ha una roca plana que permetria tenir el trípode més a prop, però el desembarcament era difícil amb la mar una mica moguda, la resta de la cova era impossible, té unes parets laterals llises i inclinades a mes de 50 graus. El lloc on em vaig posar tenia un metre quadrat, sense cap més opciò. Caldria un objectiu lluminós i d,uns 28 mm de focal. Si un dia vinc a Eivisa amb el caica en buscarem d,accidents geogràfics d,aquests ;-) una abraçada

      Elimina
  5. Uff ... difícil elegir una. Quizá la tercera me gusta más. Realmente buenas ... felicidades

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es la que he tirado de más iso i contrasta más, buena elección, Jose

      Elimina
  6. Realment interssants les tres imatges, i sabent la dificultat que comporta arrivar en un indret de difícil acces per sortir del "mas de lo mismo" , personalment sense entrar en massa aspectes tècnics, com un pel exces il.luminat el noi, la trobo genial, pel fet de donar dimensió a l'espai i a la grandiositat de l'univers,

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig fer la il·luminació amb lot càlida, en nocturna pràcticament smpre utilitzo la càlida per poder equilibra millor la temepratura de color. Malauradament la lot no et permet controlar la potencia :-( Una abraçada, Albert

      Elimina
  7. No hi entenc ni un borrall de fotografia, però a la vista del resultat només puc exclamar: "Marquès, ets un autèntic guarrindongo!!"

    Au. Ho sento, però algú t'ho havia de dir!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Venint de tu ho he d,agafar com un compliment i em fa molta il.lussió. Hem de treure.li partit al caiac ;-)

      Elimina