Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

divendres, 1 de maig del 2015

A qui té padrins, el bategen



Aquesta  és la dita equivalent a la castellana que diu.: "quien a buen árbol se arrima, buena sombra le cobija", i això és el que em va passar l'altre dia. Vaig tenir la sort d'anar a "macrejar" amb un bon mestre i el resultat és el que avui us ensenyo. El bon mestre és l'Antoni Fernández, conegut en el món de la macrofotografía com a "Sirius". Al viure en pobles propers ens permet fer alguna escapada junts. Aquest dia vam anar a veure unes closes, prats humits molt característics dels aiguamolls, i només d'arribar ja li va canviar la cara en veure que hi havia espiadimonis volant per sobre del prat. Les libèl·lules són la seva debilitat i, és en aquesta època de l'any que comencen a veure's els primers exemplars recnt nascuts fa molta il·lusió. Han passat l'hivern dins de l'aigua en forma de larva aquàtica, depredant tot allò que troben al seu abast. N'he vist capturant exemplars joves de peixos (i més d'un cop!), quan són adults les considero que venen a ser els rapinyaires en el món dels insectes, es passen el dia en les seves talaies albirant l'herbassar i cercant les seves preses. Desperten passions entre els naturalistes, fins i tot hi ha associacions que es dediquen al seu estudi a nivell de Catalunya (Oxygastra). Aquella tarda en Toni em va ensenyar els reflectors casolans que l'ajuden a il·luminar. M'agrada molt com treballa, és molt pràctic i minimitza al màxim l'equip per poder tenir la mobilitat i flexibilitat, mai millor dit, per així composar i "caçar" les bestioletes que persegueix. Aquella tarda no vàrem fer ús d'aquests estris de suport i vam treballar a pèl. La imatge que encapçala l'entrada me la va regalar l'Antoni, per fer-la vaig acabar amb els pantalons i jersei ben molls., el "make in off", la teniu aqui sota.



   

19 comentaris:

  1. Molt ben aprofitat el dia. Però ara no deixis la foto nocturna eh? ;-) I molt ben trobat el símil dels rapinyaires, mai m'ho havia plantejat però és força il·lustratiu. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No ho crec, però raderament tenim uns cels molt carregats...
      Aquest símil sempre l,havia visualitzat veient el seu comportament tròfic. És un insecticida natural de primera ;-)

      Elimina
  2. Ampliant els camps fotogràfics.
    Això se'n diu evolució ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest és volgudament des de fa mooolt de temps, el que falta ara és definir-me cap a on tirar. D'entrada m'atreu molt jugar amb els desenfocs. Trobo que les imatges són tremendament atractives :-)

      Elimina
  3. Que complicat trobo els macros no se com parar el vent!!

    Molt xules Eduard.

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'explico dos secrets per evitar el vent:
      1r. matinar molt, això vol dir ser al lloc de nit i fer una mica de paisatge i posteriorment el macro. A les 10h pots estar esmorzant tranquil•lament, Aquest és el que practico.
      2n. construir-te un cub de metacrilat que et protegirà del vent i ens servirà per ombrejar, ubicar fons artificials, reflectors, etc...., una proposta que pot ser interessant en llocs que tens el cotxe al costat. Què et sembla?
      Moltes gràcies per la visita :-)

      Elimina
  4. En Toni és un tros de fotògraf i millor persona. Saluda'l de part meva quan us retrobeu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que si, un entusiasta amb moltes ganes de compartir. Una abraçada, Suss!

      Elimina
  5. Respostes
    1. Moltes gràcies Toni, celebro que t'agradi aquesta posta de sol "diferent". Una abraçada

      Elimina
  6. Sempre va bé juntar-se amb gent que sap molt. Molt xula. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es tracta de parasitisme! seria una mena de comensalisme o millor dit mutualisme ;-)

      Elimina
    2. No'n parlava d'aixó :-) Jo tinc amics, un en especial, que m'han ensenyat molt i m'ha deixat equip, i aixó és d'agraïr. A canvi, jo els he amostrat llocs ;-)

      Elimina
    3. Com et vaig dir, a mi també em venen ganes de parasitar-te de forma mutualista i en l'àmbit geogràfic. Espero que et deixis! ;_)

      Elimina
  7. Quan fas macro amb animalons vius, suposo que part de l'èxit és l'estudi de l'hàbitat i costums del "trofeu". Si a més pots gaudir dels consells d'un guia expert, diguem que l'èxit del safari és un xic més probable. Molt xules totes dues. Salut. jc

    ResponElimina
    Respostes
    1. El primer que he après és a matinar molt per evitar el vent i tenir unes temperatures baixes que tingui als bitxos mig estabornits i si que és veritat el tema de l'hàbitat, respecte a això tenim la sort de que els aiguamollls és un dels més productius i estem de sort! :-) Una abraçada Joan Carles

      Elimina