Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 29 d’abril del 2015

Max-mix


Una modalitat de la fotografia paisatgística que més m'agrada, és la pictòrica, en la qual i mitjançant la càmera i res més (res de Photoshop) has de intentar que la fotografia sortida de càmera s'assembli al màxim a una pintura. També cal saber quin estil pictòric imitar, en el meu cas sempre m'han agradat els impressionistes i aquesta és la pretensió.
La d'avui és un "max-mix", una barreja entre pintura impressionista i fotografia. La imatge té un tall molt (massa?)ben marcat!. Tot i aquest tall brusc que hi ha entre les dues parts de la imatge, trobes que fa mal al ulls?..., a mi m'ha agradat la prova i per això us la presento :-)    
A sota us deixo la mateixa imatge en que tan sols he variat la posició de la càmera uns centímetres, la distància focal molt lleugerament i uns minuts de retard en haver disparat, en aquesta el resultat és una mica més convencional, no?


14 comentaris:

  1. Me encanta la segunda Eduard, una imagen muy bella. Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Los verdes estos días estan que se salen, aunque los cielos estan más difíciles. Una abrazo!

      Elimina
  2. Digue'm "convencional" però hem quedo amb la segona, la trobo molt dinàmica.

    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dinamisme aportat per la tramuntana que va entrar el dilluns a la tarda. En la primera vaig experimentar per alló de ser descarat ;-)

      Elimina
    2. Me gustan las dos pero la segunda es fantástica .Felicidades Eduard por tu trabajo !!!!

      Elimina
    3. Gràcias Antonio por pasarte, el pino esta dentro del municipio de Peralada. Cada año le estoy haciendo una foto..., vamos a ver hasta donde llegamos. :-)

      Elimina
  3. Doncs jo Eduard em quedo amb la primera, el primer pla més difuminat per la llarga exposició trobo que s'hi escau més. Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poder el que "no ha agradat" o que pot resultar una mica brusc, és el tall de l,horitzó, el qual és molt net. Me,n alegro que t,hagi agradat ;-) . Coincidim!

      Elimina
  4. Observo que has triat un punt baix per fer la foto. toto i amb això crec que hi ha massa base i molt poc aire per sobre de l'arbre.
    Si t'haig de ser sincer, no sabria quina triar. Sempre m'ha agradat que les herbes de la base (o terra= quedin mogudes pero a la vegada em molesta molt que les copes dels arbres quedin tant difuminades pel moviment com si fossin fantasme (encara m'agraden menys si són pins).

    Si que m'agrada la saturació i contrast tonal entre el verd i el blau.

    Centrant-me en la base, potser la primera te un moviment massa exagerat. Per mi el dinamisme és major quan s'intueix la textura més que no pas quan està tota difuminada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Daniel, molt bona anàlisi.
      La intenció era crear una franja de color en que no es podés saber que era, en aquest cas, ordi. Buscant un impacta visual i/o sorpresa. Una cosa que em va sorprendre del resultat era el tall net de l'horitzó i l'efecte de la soca del pi que sembla superposada en la imatge, en definitiva, que fos una mica diferent, fins i tot sent agosarat, sorprenen. Ja veus que soc molt pretensiós..., poder massa :-)
      Una abraçada i moltes gràcies per la teva aportació.

      Elimina
  5. d'escollir-ne una, en quedaría amb la segona: mes magentes al cel, s'aprecia la textura del primer pla, pi menys centrar i els arbres del fons que trenquen la linia de l'horitzo. coincideixo amb el daniel en quant a l'aire per sobre del pi.salut.jc

    ResponElimina
    Respostes
    1. El complicat d'aquest lloc és que a la dreta apareix una caseta i tot seguit uns arbusts que sempre he de tallar. Tinc la imatge en altres enquadraments similars i no funciona (al meu entendre).. Gràcies per passar J.C. Una abraçada

      Elimina
  6. Bones eduard! Tal com et vaig comentar per facebook, m'agrada més la primera, s'acosta més al que volies aconseguir. Pero la segona també la trobo molt bona. Salut!

    ResponElimina