Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

diumenge, 5 d’abril del 2015

Iridescència.



Aquest és un fenomen que no és habitual, rar, i que es genera als contorns dels núvols alts els quals, estan formats per petites gotes força homogènies d'aigua o petits cristalls de gel. Es formen molt a prop del sol, hi solen dominar els colors vermellosos i verds, generats per la difracció de la llum del astre  rei.
Les iridescències que us mostro avui són de les més grans que he vist, van ser fotografiades la setmana passada a la tarda i per fer-ho he utilitzat el 70-200mm amb un filtre polaritzador. 
De vegades viatgem milers de quilòmetres per observar fenòmens com les aurores i resulta que a casa també en tenim espectacles com les iridescències. Les muntanyes que es veuen són les Salines en primer terme i al radera el Canigó. 

6 comentaris:

  1. Molt curioses!
    La veritat és que no m'hi he fixat mai. I ara encara mensy amb el temps tant limitat que tinc últimament. En fi, són fases...
    M'ha agradat l'explicació que en dones.

    Salut"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són difícils de veure perquè és un fenòmen poc comú i la iridescència de l'altre dia va ser molt important pel fet d'abastar una zona molt gran.
      Salut!

      Elimina
  2. Sí que vas tindre sort de veure-la tan gran. Jo m'he fixat moltes vegades en algunes molt més suaus, la veritat és que són molt boniques.

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. El color va quedar més vistós perquè vaig utilitzar un polaritzador, però era molt gran, hi va haver gent no habituada que ho va comentar. Benvinguda al Blog :-)

      Elimina