Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimecres, 15 d’abril del 2015

I ara cap a la macro (?)






Sempre m'ha rondat pel cap dedicar-me a fer macrofotografia però, fins ara tan sols era un desig. La intenció era  dedicar-m'hi  més endavant...,  quan fos gran ;-), la realitat és que ja en sóc de gran i he de començar a practicar aquesta disciplina de la paciència, el detall, la finesa, el domini de la llum,  la composició, etc. Ho podríem comparar amb portar un hort, aquella "disciplina" agrícola que practiquen els avis, i on es concentra tot el coneixement de com treballar la terra. No us sembla?
Dijous a la tarda em va arribar un objectiu macro, el Tamrom  90mm, i tot i que bufava un garbí molt fort, vaig baixar cap a les closes per buscar un recer i intentar fer les primeres macrofotografies. Per sort vaig poder jugar amb les primeres flors que apareixen al voltant del racó més captivador que conec dels Aiguamolls, un lloc que és com un petit santuari per mi, on cada primavera hi vaig a perdre'm i descobrir el despertar de la letargia hivernal.
Es prega que sigueu crítics, de manera que em pugueu ajudar a millorar en aquesta nova disciplina. Com excusa us he de dir que no duia cap mena d'il·luminació, ni reflector, ni paraigua, ni sac d'arròs, També he de confessar que la primera porta un retall fet a la part de la base, per on es va colar un branquilló que afectava molt la composició :-(

4 comentaris:

  1. Ja veuràs com et diverteixes. A mi em fa molt goig aquesta disciplina però al poble no hi ha gairebé flors fins a finals de maig, al menys les més xules. Avui, si no plou, aniré quan surti del treball a veure si puc trobar orquídies per la terra baixa. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això espero, nosaltres fa pocs dies que comencem a tenir les primeres flors, el maig és quan serà el màxim. Una abraçada

      Elimina
  2. Primer de tot Benvingut al mòn dels "micropaisatges"
    M'hagrada anormenar-los així ja que entenc que no deixa ser foto de paisatge, moltes vegades inclus, foto de recurs, vas a un lloc et decepciona el "paisatge" mires a terra o a un raconet o a un arbre o una flor o un líquen en una roca, i et muntes el teu "micropaisatge" particular.

    Respecte a la disciplina macro com totes te mil i una tècniques, criteris, i el més important el gust personal de cada un.

    Només et donare un petit "consell" que al llarg dels anys he anat experimentatn i i que algú hem va insinuar en algun moment . En Macro moltes vegades és tant o més important el fons que el subjecte principal de la fotografia. Com en fotografia d'insectes t'adonaras o et faran adonar que és molt important el "posadero" per arrodonir,
    Crec que el teu criteri no ens deixarà indiferents en aquest típus de fotografia.

    Referent a les imatges, que ens proposes els grocs, son el pitjor dels colors per fotografiar ja que és molt dificil treure detall sense que surtin cremats, alguna tècnia hi ha per evitar-ho , reflectors, parasols, dit això a la primera hem molesten un parell de detallets la cua que va cap amunt i la superposició de les dues, flors.
    De la segona el fons tan fosc potser i les linees creuades li resten protagonisme a la flor principal i el seu fals "reflexe"
    La tercera potser és la que trobo més aconseguida amb el punt d'enfoca en els pètals destacant el color rosat sobre el fons, que si que es cert que hem demana ser una mica més clar.
    I la última la trobo molt interessant, aquest contrallum m'hagrada , diria que m'atrau, al principi hem "molestava" el punt de llum al fons pero mirant més detingudament, inclús potser li dona el valor afegit de imaginar que és el punt de llum que il.lumina la planta provocant el contrallum.

    Finalment dir que sempre cualsevol punt de vista , és molt subjectiu i en aquest tema com en gairebé cap no hi han veritats absolutes, i en temes artístics menys encara i no sere jo ni crec que tinguí cap dret a questionar res ni a ningú només donar la meva opinió.

    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Albert pels consells i la teva opinió. T'ho agraeixo enormement. Sé que és una disciplina dura, ja que els que hi treballeu, fileu molt fi. Quan miro els apartats dels concursos, en macro destaca pel gran nivell tècnic que assoleixen els treballs.
      No sé cap on aniré però, d'entrada m'atreu més l'apartat compositiu que la perfecció en que tot estigui enfocat, o dit d'altra manera, si cal sacrificar alguna cosa serà l'enfoc d'una part del subjecte per guanyar en ambientació.
      En la darrera imatge, el punt de llum correspon al fons d'un camí arbrat que és una preciositat, una mena de túnel verd
      Una abraçada

      Elimina