Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dimarts, 21 d’abril del 2015

Genetta genetta




Quan els espanyols van reconquerir la península ibèrica, ho van fer lluitant contra uns guerrers que duien a les seves selles de muntar pells de geneta (Genetta genetta, gat mesquer, gat moro), d'aquí li ve el nom a l'estimat vivèrrid (carnívor primitiu), "genet (zenete)" paraula d'origen àrab .
Fins al dia d'avui m'havia pensat que les genetes havien estat introduïdes pels àrabs, els quals, les tenien com animal de companyia però, resulta que possiblement no hagi estat així, i que hagin sigut un introducció més tardana. Els romans en poden ser els responsables, encara que atres especialistes diuen que la seva introducció al continent europeu procedent d'Àfrica fos accidental i deguda a l'elevat tràfic marítim que ja havia en aquella època.
Quan vaig tornar a fer fotografia, ara fa tres anys, vaig jurar en el meu interior que no tornaria a fer fauna, malauradament aquests jurament l'he trencat per culpa d'en Toni Llobet i Naturaprop, ells m'han posat el carmel a la boca amb el seu projecte d'amagatall 2.0 a Sant Esteve de Guialbes, és un vici! és millor que no ho tasteu o hi quedareu enganxats ;-) .  

4 comentaris:

  1. Jo li tinc ganes, però em falta temps i, sobre tot, un bon tele. És un animal que he vist vora el poble, però molt poques vegades. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si algun dia vas vens per la zona de Girona, és un lloc ansolutament recomanable. una abraçada

      Elimina
  2. MOlt interessant l'explicació de la introducció de la geneta. La veritat és que no ho sabia i això em fa parar a pensar quantes espècies de les que ara considerem habituals no van ser reintroduïdes de manera semblant. Total que en el seu moment es podien considerar espècies invasores però que ara ja formarien part dels ecosistemes. Com segurament passarà d'aquí a un temps amb les espècies invasores actuals.

    Salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un dia vaig tenir una discussió amb una científica del CSIC especialista d'espècies invasores i li vaig demanar quin era l'any 0 per considerar a partir de quin moment podem parlar d'espècies "invasores" i em va dir l'època dels reis catòlics!!!

      Elimina