Clicant la imatge + F11 es veu més gran. Els arxius raw es revelen amb lightroom :-)

dilluns, 29 de setembre del 2014

Minimalisme

30s/f14/100ISO/21mm/filtres DN

30s/f16/100ISO/19mm/filtres DN


Dilluns passat una tempesta va escombrar la plana de l’Empordà i veient el seu possible recorregut vaig anar “corrent” a la gola del Fluvià. Aquest punt m’agrada per la senzillesa de les possibilitats compositives i per la possibilitat de que apareguessin llums excepcionals, aquest darrer fet era força improbable per una qüestió d’horari i de la velocitat en que evolucionava la tempesta. Finalment vaig optar per tapar l’entrada de llum i allargar l’exposició amb un parell de filtres de DN, fent una mena de llarga exposició diurna (LED). En el processat he pujat el contrast i la saturació. Ja em direu que us ha semblat el resultat.

5 comentaris:

  1. Hola Eduard, com sempre, dic el que penso.....de vegades millor que no ho fes.
    Al meu entendre, penso que la segona imatge està més aconseguida, la varietat en els tons, el detall de la sorra que li dóna més profunditat.... Personalment, quan veig la primera, sobretot al cel, els núvols desenfocats pel moviment em donen sensació de mareig. Però és la meva visió personal buscant la crítica constructiva, per mi les dues són de gran qualitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coincidim, en la primera el que m'agrada és el reflex dels núvols a l'aigua i de la segona els tons de la sorra i l'aigua del primer pla. Aquest fet és el no hagi fet una versió en B&W. Una abraçada i és molt d'agraïr el to crític, ajuda molt a millorar. ;-)

      Elimina
  2. A mi també m'atrapa més la segona, si bé trobe que el cel queda molt fosc respecte el reflexe. Potser hauria posat menys passos al cel, però bé, és una opció personal.
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pepet. El tema del cel és volgut, de fet no vaig " calar" del tot el filtre, en aquell moment és el que em semblava més adient, però com bé dius, és una questió d gustos o moments. Una abraçada ;-)

      Elimina
  3. Preciosas, cuanto más sencillas las cosas...

    ResponElimina